Condor-Puch CS 50

 
Eindelijk vond ik een scooter van Condor die ze verkochten als Condor-Puch. Vele uren speuren op internet en tientallen beurzen leverde tot augustus 2003 niets op. Tot een bevrijdend telefoontje van een motorzaak deze "brommer" opleverde. Er moet "wat" aan gedaan worden dus blijf de site volgen voor het resultaat. Voorlopig is er wel weer een Condor aan de verzameling toegevoegd.
 
In 2004 en 2005 heeft Wim Nagel deze scooter fantastisch opgeknapt. Begin 2010 besloot ik dat de hele verzameling maar stof stond te verzamelen en is bijna alles verkocht. Gelukkig kwamen er weer vele andere leuke dingen voor terug.



 
De restauratie van een Condor-Puch CS 50 uit 1960
Begin 2005 begon WIM NAGEL met een grondige opknapbeurt van de Condor-Puch. Als hij had geweten hoeveel werk het zou gaan worden dan had ik wat meer moeite moeten nemen om hem te overtuigen van de noodzaak van de restauratie. Ja, restauratie want dat zou het uiteindelijk gaan worden. Minutieus werd de brommer voorzichtig deeltje voor deeltje gedemonteerd en opgeknapt waar nodig. Wat goed was werd schoongemaakt. Er bleken veel meer delen niet goed genoeg dan op het eerste gezicht leek. Hieronder volg het fotoverslag van deze prestatie die het geduld van een horlogemaker en de precisie van een edelsmid verre oversteeg. Ben van Helden, mei 2006.
 
Het begon allemaal met de aankoop van een, laat ik het netjes zeggen, in originele staat verkerende Condor-Puch C50. De eerste die ik onder ogen kreeg en nog wel te koop in Nederland. Het ding ging mee in de wetenschap dat ooit, ergens in de toekomst er wel tijd zou komen om hem op te knappen. 
 
Een aantal jaren later ontmoete ik Wim Nagel, voormalig scooter en Suzuki goochelaar. Ik wist hem er van te overtuigen dat het opknappen van deze scooter een echt leuke klus zou zijn. Wim liet zich overtuigen en de brommer verkaste naar Brabant.  
 
De tijd doet veel rare dingen met metaal en lak, gelukkig was het nog te redden. Hier is Wim al een aantal maanden bezig geweest om de brommer te bevrijden van zijn overvloedig aanwezige vastgekoekte Zwitserse modder en olie.
 
 
Langzaam is de brommer ontleed in de meest elementaire onderdelen. Kijk maar eens naar de smurry die overal tussen zat. De brommer was in februari 2006 bijna klaar en de onderstaande foto's zijn naar de RDW gestuurd om de aanvraag van het kenteken te ondersteunen.

 

 
 
 
 
 
KLAAR
 
 
 
 
 
 
 
Wim Nagel trots poserend naast zijn meesterwerk.