SANGLAS 400E 1976
 
blog style
 
4-6-2017
 
Zo, die is ook weer zomerklaar. Moeten nog wat kleine dingen aan gebeuren maar dat blijft altijd bij een motor die 41 jaar oud is.
 
 
25-06-2017
Kleinste aankoop tot nu toe. Een speldje van Sanglas. Verder nog wat nieuwe teksten toegevoegd
 
22-06-2017
Eerste onderdelen komen binnen. Nette en nieuwe kettingrand met voetrubbers. Ziet hij er meteen wat netter uit. Het zijn de kleine dingen die het um doen.

Veel is er gewoon te koop in Spanje. Wordt een nieuw vakantiedoel.
 
20-06-2017
Nog meer leuke informatie over Sanglas geplaatst.
 
19-06-2017
Flink wat nieuwe teksten toegevoegd op de pagina met geschiedenis en informatie.

Mooi boek gevonden in Canada met hopelijk veel achtergrond informatie over de racemotoren van Sanglas. Kwam er later achter dat alles over Sanglas geschreven al op internet gevonden was. Sanglas heeft niet veel geld in races gestopt.
 
18-06-2017
Vandaag ontdekte ik een boek over Sanglas. Voor zover mij bekend is het in het Spaans. Daar moet aan te komen zijn. Hij is gedrukt in 2000.

Het boek zou de hele geschiedenis van het merk beschrijven met alle modellen en protypes. Vele anekdotes over het merk en waarom het stopte.

We gaan op zoek.
 
01-06-2017
Vandaag de knippers gemonteerd. Ik dacht dat het Japanse waren maar ze zijn van het merk Lucas. Welbekend als Master of darkness. Wel blij dat ze gewoon nog te koop zijn. Er zaten van die chopperlampjes op. Geen probleem maar ik heb het nu eenmaal liever origineel.

Verder vandaag tussendoor nog wat gewerkt aan de geschiedenis van Sanglas.
 
26-05-2017
In totaal werden er 54 Sanglas motoren naar Nederland gehaald door de importeur tussen 1972 tot 1980. Daarvan 5 x de 500S en 2 x de 400Y die later door Motorhuis Henk Vink naar Nederland werden gehaald. Het verhaal van Jan de Bruin is op internet te vinden op: LINK

Volgens een kentekensite staan er op dit moment in Nederland nog 23 Sanglas motoren op kenteken waarvan 12 van dit model, de 400E. 8 stuks van het model 500S en 1 x 400Y model met Yamaha motor. 1 onbekende en 1 x 400F. De oudste is uit 1974 en de jongste is in 2014 op kenteken gekomen.

 
Vond een leuk fimpje over motorproductie in Spanje. Laatste stuk is over Sanglas.

 
25-05-2017
Het eerste onderdeel dat moest verdwijnen was dat afschuwelijk Krauser kofferrek. Zo is hij echt veel mooier. Natuurlijk het chroom wel even gepoetst want dat was wel nodig. Een aantal rubbers zijn wel vergaan in de loop van de tijd dus die vervangen.

De knipperlampen gaan vervangen worden door modellen die zo dicht mogelijk bij het origineel komen. Waarschijnlijk zijn ze gewoon van Japanse makkelij en afkomstig van Honda of Suzuki aan het model te zien. Wat later las ik dat het knippers zijn van het Engelse merk Lucas. Die zijn gewoon nog te koop.

De accu was uit 2009 en die wordt vervangen door een lekvrije gelaccu met wat meer startvermogen. De motor heeft namelijk een startmotor maar die klonk niet echt enthousiast.

De uitlaat vastgezet met een beugel zoals dat toen gebruikelijk was op de 400E. Mooi? Niet echt. De Hagon dempers even beter vastgezet met wat sluitringen.

Dan is het plan om wat verder klein onderhoud te doen. Zoals de ketting bijstellen, de voorrem nakijken en kabels smeren.
 
24-05-2017
 
Zo snel kan het gaan. Gisterenavond gekocht en vandaag in huis. Een nieuw avontuur. Spaans merk en ik ben de derde eigenaar in Nederland. Na 1975 zijn er niet veel van verkocht in Nederland en ben dus benieuwd waar die allemaal gebleven zijn. Zijn hele geschiedenis is bekend. Hij is op moment van aankoop dus 41 jaar oud en de tellerstand is 56.354.  Dat is ruim 1300 kilometer per jaar. Geen globetrotter dus. Het voorsptbord is er volgens de wens van de eerste eigenaar met de fantastische naam 'Sie Dhian Ho' zo opgekomen. Hij vond het chromen exemplaar niet mooi. Is waarschijnlijk dus de enige met dit spatbord. Niet de vorm maar de kleurstelling. Overigens is de tank van polyester. Met verfbubbeltjes inclusief. Ik ga hem eerst maar eens op de brug zetten en alles nalopen en poetsen want er is niet veel mee gereden de laatste jaren. Ben bezig de geschiedenis te achterhalen dus dat komt nog.
 
23-05-2017
 
De prachtige Dnepr zijspancombinatie had zijn nut gehad en werd weer verkocht aan de verkoper uraldnepr.nl. Er moest dus weer eens wat anders komen. Al jaren had ik gekeken naar een Spaans merk: Sanglas maar dat kwam er niet van. Zijn er niet veel van in Nederland. Ik ontdekte er een in het noorden van het land maar wat later verscheen er een op de veilingsite Catawiki. Daar liggen de prijzen meestal nogal hoog. Toch maar eens gekeken hoe dat werkte en tot mijn stomme verbazing was ik de hoogste bieder en bleef de hoogste bieder. Bingo, een SANGLAS. Hieronder de foto's van catawiki.
Waarom een Sanglas? Ergens eind jaren zestig had ik die gezien in Spanje met enge politieagenten erop. Dat gaf een onuitwisbare indruk. Twee van die ééncilinders die laag in de toeren langs kwamen stampen. En met van die boos kijkende politieagenten er op. Toen keek iedereen nog boos in Spanje. Werd een stuk beter na 1975 en deze motor is dan ook uit 1976.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages