Opknappen van een Harley Davidson Sportster 1976 deel 1

Het uitgangspunt (links) en het doel (recht).Zo moet hij ongeveer gaan worden.(picture found on the internet)
En kijk eens, na een oproep op Marktplaats melde zich iemand met de juiste tank.
Hoe begin je nou aan zo'n project. Eerst inlezen zal ik maar zeggen. Alle boeken doorgespit en een mooie manual op internet gekocht waarin de onderstaande platen staan als referentie.
Zo, hij staat binnen. Goed te zien is dat het tankje aan de achterkant wat gek zit. Ook het stuur dat wel origineel is zal worden vervangen.
De enorme DellOrto 40 mm carburateur is zo groot dat de benzinekraan geen plek meer heeft. Die carb gaat er dus vanaf om de tank weer normaal te monteren. Hij is tenslotte toch niet origineel.
Om de lelijke tankmontage wat te camoufleren heeft de vorige sleutelaar wat roestvast afdekplaten gemaakt.
Waar deze foeilelijke knippertjes vandaan komen weet ik niet, is ook niet interessant maar ze gaan er in ieder geval vanaf en worden vervangen door originele die toen aan het stuur zaten met een klem.
In de 70's kon dat wel, een kroonsteentje maar in 2009 is dat not-done.
"Ergens" komt er wat olie uit. Moeten we nog uitzoeken.
Het lijkt alsof de uitlaten er even vlug zijn opgezet.
Kijk hier maar eens. Ander stuur van de Deuce, moet kunnen en het originele luchtfilter even met plakband op zijn plek gezet. De vreselijke benzinedop is ook al vervangen.
Of dit origineel is moeten we nog even afwachten. Wat nu komen gaat zijn ellenlange sessies op Ebay om de juiste onderdelen in de US te spotten.

Part II >>>

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages