De restauratie van een Condor-Puch CS 50 uit 1960

 
Begin 2005 begon WIM NAGEL met een grondige opknapbeurt van de Condor-Puch. Als hij had geweten hoeveel werk het zou gaan worden dan had ik wat meer moeite moeten nemen om hem te overtuigen van de noodzaak van de restauratie. Ja, restauratie want dat zou het uiteindelijk gaan worden.

Minutieus werd de brommer voorzichtig deeltje voor deeltje gedemonteerd en opgeknapt waar nodig. Wat goed was werd schoongemaakt. Er bleken veel meer delen niet goed genoeg dan op het eerste gezicht leek.

Hieronder volg het fotoverslag van deze prestatie die het geduld van een horlogemaker en de precisie van een edelsmid verre oversteeg.

Ben van Helden, mei 2006.

Het begon allemaal met de aankoop van een, laat ik het netjes zeggen, in originele staat verkerende Condor-Puch C50. De eerste die ik onder ogen kreeg en nog wel te koop in Nederland. Het ding ging mee in de wetenschap dat ooit, ergens in de toekomst er wel tijd zou komen om hem op te knappen. Een aantal jaren later ontmoete ik Wim Nagel, voormalig scooter en Suzuki goochelaar. Ik wist hem er van te overtuigen dat het opknappen van deze scooter een echt leuke klus zou zijn. Wim liet zich overtuigen en de brommer verkaste naar Brabant.  


 

Hier is Wim al een aantal maanden bezig geweest om de brommer te bevrijden van zijn overvloedig aanwezige vastgekoekte Zwitserse modder en olie.
De tijd doet veel rare dingen met metaal en lak, gelukkig was het nog te redden.
Langzaam is de brommer ontleed in de meest elementaire onderdelen. Kijk maar eens naar de smurry die overal tussen zat.

De brommer was in februari 2006 bijna klaar en de onderstaande foto's zijn naar de RDW gestuurd om de aanvraag van het kenteken te ondersteunen.

 

Klaar

 
 
 
 
Wim kan maar moeilijk afscheid nemen van zijn projekt.
Statiefoto voor het archief: schepper en onderwerp.
Weer een tweewieler gered van de sloop en nu rijp voor het museum.

Het verzamelen van alle gegevens op deze site hebben mij veel moeite, tijd en geld gekost. Als u iets van deze site wilt gebruiken is het de gewoonte om daar toestemming voor te vragen.

Collecting this information took me a long time and a lot of energy. When you want to use some, please ask. Always place the name and link of the Condorclub Holland.