BMW R60/7 1977
blogstyle, verhaal begint dus onderaan de pagina.
 
8-10-2020: "Even" de dempers er afgehaald. Dat ging niet echt vlot. De linker demper is echt helemaal weggerot. De rechter iets minder maar is goed op weg. Hij heeft nu zijn bijnaam wel verdiend. We gaan hem maar "RUSTY" noemen. Wordt dus zoeken naar een paar dempers. De uitlaatpijpen zijn niet veel beter maar dat zien we nog wel. Ooit gaat hij weer lopen maar dat gaat nog even duren en ik neem deze keer de tijd.
 
4-10-2020: Anatomie van een benzinekraan. Beide kranen zijn van de tank afgebroken. En dat is vreemd. Ik dacht dat de bodem van de tank doorgeroest was maar daar is alleen de verf vanaf. Ziet er door de roest wat dramatisch uit. Het lijkt er op dat de moeren die de kraan tegen de tank houden gewoon losgeraakt zijn. Waardoor? Geen idee. Lijkt mij dat ze toch goed vastgesoldeerd horen te zijn. Voor mij iets geheel nieuws. Het gaat over het laatste stuk schroefdraad rechtsboven waar dat kleine slangetje naar wijst. Die hoort aan de tank vast te zitten.
 
 
3-10-2020: Nog even een uurtje schatgraven in een roestbak. De startmotor even los gemaakt om te kijken of die nog wil draaien en dat deed hij. Bij de dynamo hebben de voormalige krakers veel troep achtergelaten maar het valt allemaal nog mee. Geen draadjes doorgeknauwd ofzo. Grootste probleem overal is de roest maar dat kan weg. Het wordt geen showmodel dus er kan best wat blijven zitten. Wat vooral bij deze motor belangrijk is is het budget. Deze keer ga ik mij daar strak aan houden. Hij blijft zo origineel mogelijk, zoals gewoonlijk.
 
2-10-2020: Dit kun je natuurlijk verwachten. Er hebben krakers in de motor gewoond. Restanten van beukenootjes en oude bladeren zijn de restanten van bewoning. Ligt nog veel onder de voorkap van het blok dus die kap moet er ook af. Maar dan moeten eerst de uitlaten er af. Allemaal geen probleem dan kan ik die kap meteen mooi schoonmaken. Ben benieuwd wat ik aantref. Morgen weer een dag.
 
 
 
 
1-10-2020: De derde dag rommelen. Wat overbodige rommel er af geschroefd en voorlopig opgeborgen. Klokje schoongemaakt om de km-stand te kunnen aflezen. 55 duizend maar kan ook 155 duizend zijn. Bougies eruit gedraaid en wat dunne olie ingespoten, kon de WD40 niet vinden. Versnelling in zijn 5 en voorzichtig met het achterwiel het blok "los" gemaakt. Daarna met de kickstarter eens flink getrapt om wat olie op de juiste plekken te krijgen. De olie in het blok zag er goed uit en stonk niet. Blok draaide netjes rond. Toch maar een accu gaan scoren om te kijken of hij wil draaien. De accu demonteren ging niet zomaar even. Daarna zien we wel verder.
 
 
 
30-9-2020: De eerste sleutelen dag al een flinke tegenvaller. De tank is compleet doorgeroest en heeft overal kleine gaten. Dat wordt te duur om op te knappen dus gaan we op zoek naar een andere tank. Of misschien wel een complete tankset. Als dat tenminste te vinden is. Jammer want ik vind origineel wit met bies eigenlijk wel leuk. Verder zit het blok muurvast dus dat gaan we ook bekijken.
 
 
 
De winterklus is binnen en wacht op een nadere inspectie. Eerste conclusie; veel werk. Bijna alles zit vast. Maar wat vast zit kan ook weer los. We gaan eerst maar eens een plan van aanpak maken als de sleutels binnen zijn want die was ik vergeten mee te nemen.
 
 
De coronawinter komt er weer aan en het sleutelhok was wat leeg. De Deuce is klaar en de Condor blijft een zorgenkindje. Dus er moest iets komen om te sleutelen. Dit is hem dan geworden. 10 jaar stilgestaan en veel zit vast. Maar simpele techniek en een niet zo populair  model. Zo te zien een oudje die in politiedienst heeft gezeten. Veel WD40 kopen en alles flink laten weken. Hij is geboren op 7-1-1977 en pas in 15-2-2000 op kenteken gezet. Is tot nu toe van 1 eigenaar geweest. Het zou een ge´mporteerde politiemotor kunnen zijn geweest omdat het kenteken pas in 2000 in Nederland is geregistreerd.
 
 
 
 
 
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages