BMW K75S 1988

 
In februari 2004 ging een XZ 550 de deur uit. Ik vond hem gewoon te licht en wilde dus wat zwaarder. Na een aantal weken op internet de veilingsites te hebben afgestroopt bleven er een paar modellen over. Een motor kopen is zo gedaan. Maar hoe krijg je hem thuis als je met de auto bent gaan kijken. Gewoon achterin een doodgewone Opel Combo en dat past. Het was even passen en meten maar het ging.......
 
Het werd dus een BMW. Wel een "poetser" maar deze keer alleen met wat "buitenwerk". Gekocht bij een leuke motorzaak in Almere. Later kocht ik er ook nog een BMW R80 en een Sportster. Het blijft een BMW dus echt goedkoop was hij nu ook niet echt. We zullen zien hoe hij zich gaat houden. Links ziet er netjes uit. Goed te zien is het ontbreken van een afdekplaat op de uitlaat. Die lopen we wel weer ergens tegen het lijf of anders maak ik er zelf een. Al het aluminium van de fiets ziet er wat matig uit. Klopt de vorige eigenaar was geen poetser.
 
Deze kant van de kuip is beschadigd. Hij is wel wat gerepareerd maar de krassen zijn nog goed te zien. Het is een typisch geval van "valschade" en geen "schuifschade" zal ik maar zeggen. 
 
In de zomer van 2005 vond ik het welletjes met deze zilveren speer. Een perfecte motor maar met mij klikte het niet. Ik zat er niet lekker op en dat bleef zo. Dus moest er weer wat anders komen.