Condor A350 1973

Februari 2006. De BMW R80 had het honk nog niet verlaten of ik kreeg een telefoontje van de Heer Helwegen dat hij nog een leuke A350 te koop had.

Een vriend van hem, de Heer Zelissen had een leger Condor omgebouwd tot een mooie civiel uitvoering. En ja, die had ik nog niet. Thuis gekomen eerst wat foto's gemaakt voor dat de motor werd bijgezet in de catacomben van de verzameling.

De motor is rijkelijk voorzien van chroomwerk en ziet er netjes verbouwd uit. Het motorblok is met rust gelaten met uitzondering van de carburateur. Zit nu en Mikuni op dus ik ben benieuwd hoe dat loopt.
Het frame is gepoedercoat. Wat ik ga veranderen is in ieder geval het kleurtje, hij moet zwart worden. De achterband gaat vervangen worden door een weg exemplaar en het stuurtje wordt wat kleiner.  Waarschijnlijk ga ik het mooie achterrekje er toch maar afhalen.

Na een paar ritjes bleek dat de tweede versnelling elke dienst weigerde. Een bekende kwaal van de 350. Probleem is dat dan het hele blok uit elkaar moet. Die klus heeft Arthur geklaard en het blok meteen wat gekieteld met een andere nokkenas en nog wat kleine dingen. De verkoper had dus niet het hele verhaal verteld. Vandaar ook dat de hele machine was opgeknapt behalve dan de voorvork. Die staat nog in de grondverf.
Na een poosje verhuisde de bike naar motormaatje Frank. Die heeft er wat op rondgescheurd maar ontdekte dat een Honda 400F veel leuker was. Dus verhuisde de motor weer terug naar mijn schuur. In de zomer van 2009 vond ik het tijd wat schoonheidsfoutjes weg te werken.De A350 werd voorzien van een kleplichter om het starten wat te verlichten. De fiets heeft een hogere compressie dan de standaard dus dat was flink trappen af en toe. Dat viel nog niet mee om er een te vinden.De bovenste balhoofdplaat kreeg een goede polijst behandeling in eigen huis en de originele lamporen werden vervangen door een paar Tomaselli's van Marktplaats.
Ik zoek nog naar een ander koplamp maar dan zit ik weer met een kilometerteller.Inmiddels is het bagagerekje en de kastjes naar het magazijn verwezen. Er is een ander stuur gemonteerd en nog wat kleine dingen zoals nieuwe voetrubbers.
De kleplichter in vol ornaat, hopen dat hij werkt. Is een origineel Ducati onderdeel van een 350 of 450 Scrambler. Zie ze maar te vinden.
Ander dempertje van Motozoom maakt deze kant weer helemaal af. Nog net te zien is de Mikuni carburateur waarvan de choke aan de ander kant is gemonteerd om er gemakkelijk bij te komen. Volgt nog een ander voorspatbordje en dan is die voorlopig weer klaar.
Het spatbord voor vond ik niet zo mooi, kijk maar naar de foto's helemaal boven aan de pagina. Dus moest er wat kleins op. Zie hier, een klein spatbord. Hij zit nog "iets" te laag maar dat gaan we nog veranderen. Als laatste moeten we nog wat aan de tank doen. In ieder geval een ander kleur. Zal wel weer zwart worden. En ja hoor, zwart: