Condor Moto Velo 1951

 
Het moet ergens in 2015 zijn geweest dat ik besloot om de hele collectie Condor fietsen, brommers en motoren te verkopen. Ik was er op uitgekeken en ontdekte dat het bezitten van zoveel vervoermiddelen geen voldoening meer gaf. Het weten, zoeken, vinden en scoren was het leukst.
Dus ging alles in de verkoop. Dat ging eigenlijk redelijk snel. In die vijftien jaar dat is alles over Condor verzamelde waren er een paar modellen waarvan het niet duidelijk was of die eigenlijk wel gemaakt waren. Informatie daarover ontbrak.
Een van die brommers was de hier afgebeelde MOTOVELO. Condor had in Frankrijk wat motorblokjes opgescharreld en daar wat brommers van gemaakt. Niet veel maar toch. Die had ik nooit kunnen vinden.
Erna en ik gingen een week pottenbakken in Frankrijk. De avond voor dat we weggingen keek ik nog even gewoonte getrouw op Ricardo.ch en daar popte deze brommer ineens op. Met een "kopen nu" optie. Ik twijfelde geen seconde en hoppa, gekocht.
We zaten toch in Frankrijk en ongeveer 200 kilometer van de brommer af dus dat was een makkie. In plaats van pottenbakken ging ik samen met een andere "cursusloze" echtgenoot, Wim Abels, op avontuur naar Zwitserland.
Zo kwam de brommer dus achterop de auto naar Nederland waar hij een paar jaar in een hoekje stond. Dat duurde totdat een Zwitserse kennis en verzamelaar er achter kwam en een prijs bood waar zelfs een Zwitser van ging blozen. Zo ging de brommer dus weer terug naar zijn heimat.
 
This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages