Harley-Davidson FXDX 1999

 
Na verloop van tijd blijven al mijn projecten gewoon staan. Meestal bijna klaar. Dan wordt het weer eens tijd voor wat anders. Het zijn tenslotte motoren en die moeten rijden. De Caferacer en de Sportster uit 1976 gingen Marktplaats op en kwamen uiteindelijk in Hasselt terecht. Daar stond deze grijze beauty. Hoefde niet lang te twijfelen. Kilometerstand is 22.645 en hij is in 1999 geboren. Gewoon een fiets om te rijden, niks sleutelen. Nou ja, een klein beetje dan. Knippers voor gaan weer naar origineel en de rest? Ach we zien wel.
 
Eerst maar eens begonnen met dat overbodige plastic te verwijderen. Vind een kale fiets gewoon mooier. Zal wel spijt krijgen als ik wat langere ritten ga maken maar het is nog niet zover. Boven en beneden de eerste statieportretten.
 
 
 
Lelijke knipperlichten kunnen een hele motor verpesten. Althans het uiterlijk dan. Ik had nog een paar prachtige van een Deuce liggen. Die zijn korter dan de normale knippers.
 
Ik weet het, niet wereldschokkend, maar een bagegrekje op een Harley is toch wel handig. Je kunt een slot meenemen en wat gereedschap. Blijft tenslotte een Harley.
 
 
 
 
 
 
Een heerlijke motor met een perfect blok maar toch weer verkocht. Motor vond weer een nieuwe eigenaar in oktober 2013 omdat ik tegen een Road King aanliep en het was liefde op het eerste gezicht.