Dnepr MT10-36 de opbouw.

 
Tussenstand in uren:
111 uur.

Met het plaatsen van de wielen is de laatste fase ingegaan. Electra aanleggen en alles nog eens nalopen.

Grootste klus die nog moet komen is het spuitwerk. We gaan het allemaal volgen op deze pagina.

Foto is de motor op 27 maart 2013. Die rode velg komt door het krukje dat er voor staat.
Begonnen met de tank te spuiten. Lekker overzichtelijk. Eerst de zaak geschuurd en in de plamuur gezet nadat ik wat deuken had teruggetikt van binnen uit. Toen alles goed geschuurd en in de primer gezet. Een soort spuitplamuur. Waarom? Was goedkoop en in de aanbieding. De kleur is "parelgrijs" geworden. Waarom? Ook die was in de aanbieding en ik hoop dat het een gemakkelijke kleur is om te spuiten. Goed argument toch? Zitten nu vijf lagen op. Die laat ik 24 uitharden en schuur hem dan nog even op. Dan nog een paar lagen verf en uiteindelijk aflakken.
Zo, de tank is in de kleur gespoten en voorzien van twee laklagen. Door de lak is het grijs wat geel geworden. Dat was eigenlijk meer de kleur die ik zocht. Mooi ? Mmmmm. Valt wat tegen. Eerst het spatbord maar doen en dan zien we wel weer. Kan altijd weer overgespoten worden.
 
Het achterspatbord was aan de beurt. Het model eindigd nogal abrupt aan de achterkant omdat daar een rubberen spatlap op hoort. Vind ik niet mooi dus die kant moet wat worden aangepast. En wat gebruiken we daarvoor? Natuurlijk, een figuurzaag.

Aan de binnenkant van het spatbord loopt een stevige goot van plaatstaal waar de bedrading voor het achterlicht doorloopt. Die draden kreeg ik er maar niet uit.
Uiteindelijk maar met een lange dunnen strip metaal gaan porren. Daar kwam uiteindelijk wat beweging in het spul.

De hele goot zat vol met aangekoekte Russische aarde. Na een flinke tijd rommelen en duwen kwamen eindelijk de draden los.
Dit kwam er allemaal uit. Zou zo een volkstuin kunnen beginnen met de rommel die inmiddels van de motor af gekomen is.
Na een maandje pauze de draad weer opgepakt met het spuiten van het achterspatbord. Veel welrk maar wordt minder strak dan de tank. Loop nog wel een keer een mooi strak spatbord tegen het lijf. Voorlopig zal dit voldoen.
 
Spuitwerk was uitgehard dus kon het met RVS boutjes op de motor gezet worden. Klinkt eenvoudig maar door het verbuigen van het spatbord en de ophangbeugel stonden de gaten niet meer uitgelijnd. Kortom, flink prutsen, verse lak beschadigen en uiteindelijk slagen. Zit ook weer. Lekker fris hé. De buddyseat heeft zijn "behandeling" nog niet gehad. Komt goed. Ik wil de bodemplaat in het midden iets knikken zodat hij iets lager wordt.
 
Zomer 2013 besloten "het wat rustiger aan te gaan doen" met de motoren. Zo gingen er dus drie motoren in de verkoop waaronder dit project. Is meer geld in gaan zitten dan de opbrengst zal rechtvaardigen maar het zij zo. In totaal heb ik er ongeveer 150 uur aan besteed. Goed bestede uren, dat wel. Was erg leerzaam en ontdekt dat de slechte naam van die "Russen" vaak te danken is aan de bugetvriendelijke vorige eigenaren. Wie geld heeft koopt een BMW, anderen een Rus. Wel jammer. Het zijn prachtige motoren en met wat liefde en aandacht prima te gebruiken.
 
Een verhaal is nooit helemaal af. Maanden na verkoop kreeg ik een foto van de motor zoals de nieuwe eigenaar hem heeft aangepast.
 
This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages