Chang-Jiang M1M 1961
  
Het kan raar lopen. Ik had net drie motoren verkocht waarbij weer twee inruilers binnen kwamen. Liep ik een paar dagen later tegen deze bijna nieuwe Chang op. Om een lang verhaal kort te houden: Een inruiler werd weer verkocht en deze aangeschaft. Waarom? Geen idee. Blijven boeiende motoren. Meer over Chang-Jiang staat HIER te lezen.
 
 
 
De motor is uit 1961 maar nieuw opgebouwd met nieuwe onderdelen op het originele frame in 2009. Daarna in 2011 naar Nederland gekomen.

Ik ben de derde eigenaar. De kilometerstand? Tja kijk maar op de foto. Hij moet nog ingereden worden.

Motorwerk verkoopt dit type naar wens. Zij noemen het de extended versie om onderscheid te maken tussen de originele 6 volt basic-uitvoering en dit model.

De extra toevoegingen zijn:

Laag voorspatbord,
12 volt installatie,
Meer Chroom,
Twee gereedschapskasten met in de rechter kist de electra,
Geremd zijspanwiel,
Betere lak met biezen.
Oude model koplamp.
 
Ik ontdekte dat de motor is uitgerust met een nieuw type versnellingsbak. Waarschijnlijk is die ontwikkeld voor de wat meer moderne type die door de politie worden gebruikt.

Op de bak zaten twee niet gebruikte schakelaars. Bij navraag bij Motorwerk bleken dat schakelaars voor de vrijstand en voor de achteruitversnelling te zijn. Die dan eerst maar eens aangesloten op een paar nieuwe lampjes in de koplamp. Ziet er lekker luxe uit en ze doen het.

In maart 2015 besloten om deze en andere motoren te verkopen om wat ruimte te krijgen voor andere projecten.


 
This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages