CHANG-JIANG M1S 1962
 
blog style
 
17-09-2016:

In september vond deze prachtige motor een nieuwe eigenaar in België. En zo kwam ik in de positie dat ik nog maar 1 motor in mijn schuur heb staan. Dat moet meer dan 30 jaar geleden zijn geweest dat ik er maar één heb. Een leeg gevoel.
 
18-7-2016:
Speciaal voor deze motor werd even een karretje gekocht die daarna weer via Marktplaats een nieuwe eigenaar vond. Daarna maar eens even in zijn korte geschiedenis gekropen. De Motor is in 2006 geïmporteerd door Motorwerk en in 2007 op kenteken gezet. Ze kwamen per 12 in een container naar Nederland. De eigenaar toen was Gijs. Omdat de kopkleppers niet zo'n beste naam hebben in Nederland werd de motor nagekeken door L. de Hoop. Gijs verkocht hem aan Arno en die ruilde hem in bij Uraldnepr.nl en daar vandaan kreeg ik hem in handen met achterlating van mijn BMW R71 project. Zijn bouwjaar is 1962. Dat is een vrije interpretatie van de werkelijkheid. In China wordt er gezocht naar een frame uit die tijd waarna er een complete motor omheen wordt gebouwd uit nieuwe of gererviseerde onderdelen. Soms gebeurt dat perfect maar vaak iets minder dan dat. Dit exemplaar heeft er al 4000 opzitten dus het lijkt er op dat het een goed exemplaar is. Meer informatie en geschiedenis staat op Chang-Jiang.
 
16-07-2016:
En daar is hij dan. Wederom een Chang-Jiang maar deze keer een kopklepper. Bouwjaar 1962 en kilometerstand 4902. Ja, echt. Ziet er naar uit dat hij via Motorwerk naar Nederland in 2007 is gekomen. Helaas is het chromewerk duidelijk Chinees. De eerste indruk is verder netjes. Hij heeft een laadprobleem maar dat zal wel oxide zijn of de spanningsregelaar.
.
 
01-07-2016
Eerste foto's van een nieuwe aanwinst. Nummer 9 in een lange rij Chinese Chang-Jiang en nummer 95 in een lange rij tweewielers met verbrandingsmotor. Nog even doorsparen voor nummer 100.  Ja, ik ben een "petrolhead". Deze keer geen zijkepper maar een 750cc kopklepper. Zit nog wat werk aan (dynamo laad niet) maar dat gaan we nog zien als hij binnen staat.
 
.
 
 
 
 
 
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages