HARLEY-DAVIDSON FLH 1982
 
fotopagina
 
27-7-2020: Dat ritje kwam maar niet. Te druk, moe, slecht weer. En toen kwam er een mooie blauwe Deuce op MP voorbij en weg was de nachtrust. Toch maar ingeruild.
 
 
1-7-2020: Nou daar staat hij dan. Laatste dramatische aanpassing is twee nieuwe slotjes op de koffers. Tijd voor een ritje.
 
 
Tja, en dan loop je tegen twee schattige koffertjes aan terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wilde. Op de deksels zitten wat eenvoudige tribels in de goede kleur. De ophangbeugels kwamen weer ergens anders vandaan en een paar nieuwe slotjes en wat nieuw rubber is besteld.  Of ze er op blijven weet ik eigenlijk niet. Ze staan wel leuk maar zo ben ik toch een Dresser aan het maken. Hij zou kaal blijven. Achtervalbeugels liggen er al maar moeten er nog op. Het is voor mij moeilijk om een motor op te knappen zonder alles perfect te maken. Ook de klaar liggende achterbumper heb ik nog niet gemonteerd. Deze moet zo origineel mogelijk blijven.
 
 
1-5-2020:
Stand van zaken. Wat is er gebeurt in bijna twee maanden? Kilometerstand op de originele teller is rond de 31000 km.
Nieuwe accu geplaatst.
Nieuwe gele kentekenplaat gemonteerd met 4 mm aluminium achterkant.
Achterknipperlichten op korte beugel gemonteerd en aangesloten.
Scherm gescoord en geplaatst.
Lampenbeugel voor met spotlights en knipperlichten geplaatst met schakelaar.
Bedrading aangepast en opgeschoond.
Stuurkap zonder stuurdempergat gepolijst en geplaatst.
Nieuwe benzineleidingen.
Kickstarter pedaal vervangen voor een nieuwe.
Bruin solozadel en T-bar met originele veer geplaatst.
Bijpassend toolbox van bruin leer en gereedschap daarin gemonteerd.
Olie ververst en bagagerekje opgeknapt en gemonteerd.
Oliefilter vervangen en versnellingsbakolie ververst.
Benzinedoppen en olievuldop vervangen.
Kortere schakelpook geplaatst om de hak/teen pedaal te vervangen.
Chromen "kettingkast" gemonteerd hoewel hij een belt heeft.
Voorbumper geplaatst.
Oudere duosteps er op gezet voor de looks.
Bobinekapje gemonteerd.
Origineel model spiegels geplaatst.
Lampjes en glaasjes (plastic) in het dashbord vernieuwd.
Nieuwe pakking in de primaire kettingkast na de ketting gespannen te hebben.
Remmen ontlucht en bijgevuld met nieuwe remontluchters.
Nieuwe hoofdschakelaar omdat de sleutels ontbraken.
Koffers en rekjes gevonden en in orde gemaakt. Krijgen nog nieuwe rubbers en slotjes.
Nieuwe kilometerteller en kabel gemonteerd omdat de oude dagteller kapot was.
Achtervalbeugels moeten nog gemonteerd worden. Staan niet op de foto.
 
 
 
 
5-4-2020: Gebruikelijke foto's als de motor min of meer klaar is. Natuurlijk kan en moet er altijd nog wat gebeuren met zo'n oud beestje. Punt van aandacht zijn de oliedruppels onder de motor en een lelijk blok waarvan de verf loslaat. Ook zijn er nog aluminium onderdelen waarvan het chroom loslaat of grotendeels verdwenen is. Maar, hij is origineel en dat is ook wat waard. Zelfs de lak is nog origineel. Nieuwe voorband mag ook omdat ik die whitewalls verafschuw. Zeldzaam is het originele 1982 bronzen logo op het voorspatbord, die zijn meestal verdwenen. Dat achterspatbord lijkt niet te horen bij deze motor maar is echt origineel zo. De kleur is gelijk aan een deel van het voorspatbord en tank. Werd echt verkocht zo.
 
 
2-4-2020: Wanneer is een motor klaar? eigenlijk nooit maar voor nu is hij klaar om te gaan rijden.
 
 
1-4-2020: Draadjes, draadjes en nog eens draadjes. Maar alles werkt zoals het hoort en met originele Harley onderdelen. Alles van Marktplaats en wel van verschillende typen maar dat zie je niet. Nu nog flink wat poetsewerk en kleine dingen en dan gaan we voor de grote klus. De primaire kettingkast lekt. Das minder leuk werk.
 
 
31-3-2020: Voor weinig van Marktplaats en twee uur werk. Een bumper onder het voorspatbord. Was toch even werk. Maar hij zit. Mooi? Weet ik eigenlijk nog niet. De onderpoten van de voorvork waren ooit eens verchroomd. Dat blijft vaak niet goed zitten op aluminium. Dat is te zien. De fijntjes uitgevoerde voorrem werd ook wel "banaan"  genoemd.
 
 
28-3-2020: Achterkantje is nu wel klaar. Nog wat oranje knipperglaasjes er in want dit mag niet maar staat wel mooi. We gaan door met de voorkant. De hele week zitten stoeien met de bedrading maar het probleem bleek een ouderwetse blauwe kabelsplitter te zijn. Duurt even voor je daar achter komt.
 
 
21-3-2020: Coronatijd is sleuteltijd. De T-bar kwam binnen van Ebay dus die kon er meteen op. Moest wel eerst een busje draaien om alles passend te maken. Wonderlijk dat een onderdeel van rond 1940 nog past op een motor uit 1982. Het was even een gedoe met de tankhelften maar dat was peanuts. Meteen wat nette bouten en moeren gebruikt. Ik haal bijna altijd de bouten en  moeren even onder een roterende staalborstel. Foto hierboven is het zadel gemonteerd. Zag dat het slangetje die beide tankhelften met elkaar verbind, onder de kilometerteller, los zat. Dat verklaarde meteen de benzinegeur die altijd een beetje om de motor hing. Alle andere slangen ook nagekeken. Wel zo  handig. Nu nog wachten op een passende veer en dan kunnen we stuiteren.
 
 
 
20-3-2020: Ik had mij echt voorgenomen om deze motor niet te mooi te maken. Tja, kom ik een kettingrand tegen. Die moest er natuurlijk even op.
 
 
15-3-2020: Nog even snel wat onderdelen gescoord en opgehaald voor dat we ons huis niet meer uit mogen door de corona. Bijna nieuw scherm lag gewoon in de buurt. Beetje oude mannen oplossing maar ik val binnen die categorie. Nog wat klein chroom spul er op gezet. Knipperlichten voor aansluiten is nog een klus omdat ik de bedradingschema niet helemaal snap. Komt in orde.  Natuurlijk eerst nog even kabels smeren en olie vervangen. Rest nog een flinke poetsbeurt en dan maar eens kijken of hij wil rijden.
 
 
12-3-2020: Kwamen weer wat onderdelen binnen en natuurlijk moest ik even een proefopstelling maken om te kijken of ik dit mooi vind. Vind het mooi. Nog even wachten op een T-bar  voor het zadel. Gelukkig kan er in dit frame nog een veer gemonteerd worden in het frame zoals bij de Liberator. Het bagagerekje zit eigenlijk verkeerd om maar ik vind dit mooier zo in het midden boven het spatbord.
 
 
De FLH heeft een flink aantal jaren in een opslag gestaan. De accu was helemaal dood. Dus een nieuwe accu geplaatst en kijk maar wat er gebeurde.
 
 
10-3-2020: En zo komt hij weer op de werkbrug. Modern hoor in 1982, een belt.
 
9-3-2020: Veel sneller dan gedacht stond het monster op de stoep. Heerlijk, gaan we wat aan doen. Erg veel poetsen en alles goed controleren. Eerst een nieuwe accu gehaald en die onder de lader gezet. Straks even kijken of er klappen uit de motor komen. Hij is uit februari 1982 en heeft maar een paar eigenaren gehad. In juni 1993 kwam hij naar Nederland en voor zover ik dat weet ziet hij er behoorlijk origineel uit. En dat laten we zo. Het wordt een rijdend project. In februari 2009 kwam hij in Boskoop te staan.
 
 
 
8-3-2020: Een mailtje van een bekende gaf mij weer werk voor een flinke tijd. Ik was op zoek naar een rijdbaar project en hij kwam aan met dit fraaie exemplaar. Hij is nog niet binnen maar hier de foto's alvast.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages