Chang Jiang remmen Part 2

De standaard zijspan van de Chang Jiang heeft geen geremd zijspanwiel. Omdat ik niet veel vertrouwen heb in het remvermogen van een ontwerp uit 1938 kocht ik een complete set voor het zijspanwiel met alles erin. Bij Motorwerk voor rond de 150 euro te vinden. Foto hieronder is de complete set te zien.
Op de foto hieronder heb ik alleen de arm verwijdert en de rest laten zitten. De arm zit met een spiebaan op het verlengde van de torsieas.
Zaak van gewoon er opschuiven en klaar. Nog wel een beetje bijtippen met zwarte verf.
Op de foto hieronder is de complete remplaat met remschoenen en hevel te zien. Die past er met een paar tikjes meteen op. Als het goed is hoef je niets aan te passen. Wiel er op en klaar aan deze kant nadat de kabel gemonteerd is. Vergeet niet alles goed in het vet te zetten.
Aan de andere kant is het wat ingewikkelder en een beetje afhankelijk van je eigen smaak en mening daarover. Op de foto is te zien dat ik de nieuwe remstang iets anders heb gemonteerd dan eigenlijk de bedoeling was. Bij het oorspronkelijke idee wordt de remdruk verdeelt over de achterrem en de rem van het zijspanwiel. Ik wil echter de druk op de achterrem origineel houden en het zijspanwiel laten meeremmen. Foto hieronder de proefopstelling die ik nog in dikker metaal ga maken. Daarbovenop komt de accu op een stuk rubber te staan. Als dit niet werkt kan ik het altijd nog veranderen.
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages