TOMOS 1967

 
Ach ja, die eerste hé. Er is altijd wel een eerste geweest. Dat is hem.  Er is natuurlijk altijd wel een eerste aangedreven tweewieler. Hoe ik er aan kwam? Wat hij heeft gekost? Hoe lang ik hem heb gehad? Ik weet het gewoon niet meer. Waarschijnlijk gekocht in 1966 of '67. Ik was toen net 16 en hij is weer verkocht in 1971 aan een bekende (Hans van O). Wat later had ik mijn rijbewijs en kocht mijn eerste echte motor. Gelukkig heb ik nog deze foto's gemaakt in de tuin van een vriend. Ik had wel al jaren een opknapper staan. Een DMF maar heb daar nooit echt op gereden omdat er geen kenteken op zat. Mijn eerste echte was een BMW R25.
 
Naschrift 2017:

Het gaat hier om een model dat eerst SilverStreak werd genoemd maar later gewoon 2L of 3L. Afhankelijk van het aantal versnellingen. Ik herinner mij er twee want een vriend van mij had een witte Puch met 3 versnellingen. Er is op de foto geen typeplaatje zichtbaar en dat zou hem dan dateren als een model uit 1967 of laat '66.
 
 
Zo moet hij er uit gezien hebben als ik een goede foto had gemaakt. Onder het zadel is hier nog wel een typeplaatje te zien.
 
 
copyright Ben van Helden (c) Alle rechten voorbehouden.