BMW R25 1951 pictures from 1971

 

Ergens rond 1968 kwam, na de DMF, de eerste viertakt. Heeft mij nooit in de steek gelaten. Liep altijd en had toen genoeg power om mij te verplaatsen. Ik ging vaak van Utrecht naar Schoonhoven en weer terug. Het moest wel flink vriezen als ik het ding liet staan en de bus nam. Ik heb er mijn rijbewijs op gehaald. Dat kon toen met een proefrijbewijs voor drie maanden. De foto links is genomen voor het huis van een vriend die "Engels" reed. Kijk maar naar de bestrating.
 

De foto rechts is genomen ergens onderweg naar Zolder in België. Daar werd toen het "Leeuwentreffen" gehouden. Hij heeft er één keer de brui aan gegeven. Dat was nadat een "vriend" er even een ritje op had gemaakt. Die vriend was een opgevoerde Tomos gewend en hij dacht dat de BMW net zoveel toeren kon maken. Klep afgebroken en die heeft flink staan dansen tussen de zuiger en de kop. Het was toen redelijk eenvoudig om aan onderdelen te komen al moest je ze wel zoeken. Zo kwam de zuiger bij een bromfietshandelaar om de hoek op de Oudegracht vandaan. Die had ze nog liggen uit de tijd dat hij motoren verkocht. Ik geloof dat ik de kapotte cilinderkop nog ergens in een doos heb liggen. Later heb ik de éénpitter met dikke winst verkocht voor fl. 75,-. Kon ik weer en andere motor kopen. Dat werd mijn eerste Harley. Een KH900. Wel in onderdelen.

 
Naschrift:
In 2017 kwam ik, na lang zoeken, het speldje nog tegen van de Lions Rally. Maakte meteen weer wat duidelijk. Het was dus in 1969.
 
Foto hieronder: Gewoon ergens op internet gevonden. Zo had hij er uit mogen zien.

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages