Harley-Davidson Liberator 194?

pictures from 1972
Toen kwam in 1972 de eerste "Liberator". Voor fl.1200,- gekocht van "Stoffel" een plaatselijke Harley grootheid. Samen met Kees Rozenboom beheersten ze toen een groot deel van de Harley markt in Utrecht. Reviseren was een bijna jaarlijkse onderhoudsbeurt.

 
Je kocht onderdelen voor haast niks dus werd alles gewoon vernieuwd. Ook als het niet echt nodig was. Zo zijn al die Liberator onderdelen dus op gegaan en zijn ze nu zo duur. Ik gebruikte het ding voor mijn dagelijks vervoer naar mijn werk, zomer en winter. Hij stond op de stoep geparkeerd, vaak niet op slot. Wie wilde nou zo'n ding jatten. Iedereen in de Harley scène kende de groene motor met de tank met de witte onderkant.
 
Het enige echt zwakke punt wat ik mij herinner waren de remmen, ze zaten er echt wel op geloof ik, werken deden ze als je flink vooruit dacht. Eén van de weinige aanrijdingen die ik gehad heb was op deze motor. Op een kruising op de Maliebaan in Utrecht. Een "lelijke eend" dacht nog even voor mij over te steken komende uit de Nagtegaalstraat. Die kon worden afgevoerd naar de sloop. Mijn schade was een nieuw wiel, spatbord en de vork moest gericht worden. De drang naar zwaarder zette zich voort en dus werd uitgekeken naar meer. Dat werd een echte DUO-GLIDE.

 
Hieronder nog wat foto's was een van de vele tripjes die we maakten naar de firma Maaskant in Rotterdam om onderdelen te scoren.
 
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages