HARLEY-DAVIDSON FX SUPER GLIDE 1972
 HISTORY FX-1200 >>>
Blogstyle, verhaal begint dus onderaan de pagina.
 
Motoren komen en motoren gaan. Zo ook de Boattail. Er melde zich een liefhebber en die werd de nieuwe eigenaar van deze wonderlijke machine. Helaas niet voor de prijs die hij waard is maar zo komt hij weer bij een liefhebber terecht.
 
19-2-23: Na adverteren op Marktplaats en de koopjesjagers te hebben aangehoord heb ik besloten dat de machine gewoon mag blijven. Komt vanzelf wel iemand die hem kan waarderen. Elke Harley heeft na 70 jaar wel wat aanpassingen gehad en die heb ik weer teruggebouwd naar origineel. Hij kwam in 1992 als Boattail naar Nederland. Wat er daarvoor mee gedaan is kan ik niet achterhalen. Het is een FX1200 uit en in 1972 uit de fabriek gekomen. Zowel de Boattail  als de aangepaste versie waren te koop na juni '72. Je kon vanaf de herfst '70 tot ver in '72 een Boattail (na)bestellen. In de fabrieksmanual van de FX1200 staat er bij de speciale onderdelen dat ze in '71 en '72 geleverd zijn. De eerste roadtest van de Superglide zonder polyester achterkant verscheen in july 1972. Op internet zijn een paar te vinden met hetzelfde bouwjaar. Ze werden meestal omgebouwd maar nu de prijzen weer stijgen worden sommigen weer terug naar de Boattail gebouwd. En die worden nu zeldzaam want zie er maar eens een te vinden.
 
23-12-22: en natuurlijk in BigTwin aan het einde van het jaar samen met Gideon. De motor staat ivm de gezondheid nu te koop. De vraagprijs is 12.500 euro en als je wat hebt om in te ruilen dan is dat bespreekbaar. Doe gewoon een goed bod op deze unieke machine en misschien........
 
13-11-22: En daar staat hij dan. De lelijkste Harley ooit tussen als die prachtige zelfbouwprojecten. Maar, eerlijk is eerlijk, dit is wel de eerste fabriekscustom ooit.
 
En, zoals meestal met de andere motoren, besloten we om dit exemplaar te gaan verkopen om weer een ander project te gaan zoeken. We werden uitgenodigd om dit zeldzame exemplaar op de Bigtwin beurs in Houten te laten zien. Daarna er een prijsje aan hangen.
 
zomer 22: Zomaar wat overdenkingen bij deze motor. Het was verrassend om zo te mogen leren. Geen Harley is gelijk. Onderdelen moet je zoeken in manuals, sloperijen en op internet. Over de Boattail is bijna niets te vinden, je moet het hebben van kleine sporen en die dan volgen. Deze motor is uit juni 1972 en waarschijnlijk de laatste uit de enige serie. Dat is moeilijk te bepalen omdat de productierun bij Harley nogal onvoorspelbaar is en de modeljaren niet gelijk lopen met de kalenderjaren. Na 71 werden ze gewoon niet meer standaard zo gemaakt met de polyester achterkant. Dit zou een later aangepast model kunnen zijn maar dat is onwaarschijnlijk omdat iedereen het juist andersom deed en dit is al meer dan 30 jaar geleden gebeurt moet zijn. De nummers en de plaats van het remreservoir bevestigen dat hij als FX1200 uit 1972 komt. Wat wel duidelijk is dat hij in zijn 50 jaar bestaan wat aanpassingen heeft gekregen. Er is een electrische starter opgekomen. Die was afwezig in 71 en 72 maar je kon die van een FLH monteren of bij bestellen. De treeplanken en valbeugel horen er niet op. De fenderstruts waren aangepast waarschijnlijk voor koffers of tassen en zijn langer dan die van de FLH. Hij is ooit overgespoten maar wel in de juiste kleur. Wat jammer is dat daarbij de stickers en het onderspatbord verdwenen zijn. Frame- en bloknummers horen gelijk te zijn maar dat is helaas niet zo maar wel FX1200 uit 72. Verder ziet alles er origineel uit. Het voorspatbord was van een later type maar nu vervangen door een originele en in kleur gespoten. Hij was vanaf de fabriek al een samengestelde motor. Je zou dus een Boattail kunnen opbouwen uit onderdelen van een Sporster en FLH maar niemand vind hem mooi dus zal die moeite niet snel nemen. Nummers moeten dan ook nog kloppen. Maar goed, zijn geschiedenis ligt in een ver verleden dus dat komen we nooit te weten.
 
10-8-22: Met de montage van deze nieuwe kachelpijp komt er na vijf maanden een einde aan de opknapronde van de Boattail.  Voorlopig is hij zo wel klaar. Eerst maar eens rijden want daar is hij voor gemaakt.
 
 
 
6-8-22: De trouwe lezertjes snappen het nu wel. Die uitlaat moest er op. Verkoper in de VS had al gezegd dat het een tight fit was. Nou, dat was zo. Beetje nadenken en dit was de oplossing en het resultaat.
 
3-8-22: Hij is een soort van klaar en dan maak ik altijd even een fotopagina. Tik maar op de foto.
 
2-8-22: Eindelijk de juiste uitlaatpijp gevonden. In de VS. Na minitieus zoeken kwam ik eindelijk bij een bedrijf die ze speciaal laat maken. Prijs viel mee maar nu nog door de douane. Hij kwam drie dagen later al binnen. In combinatie met een bijpassende "deegroller" demper van Motormechanica is de set weer compleet.
 
 
1-8-22: Zo'n spatbordje zit er echt zo op. We naderen het einde van dit Bootstaart verhaal. Nog een uitlaatje en dan........
 
31-8-22: Vandaag ging het gebeuren, het voelde goed. De biezen moesten geplakt worden. Dat werd een uiterst precies klusje. Eerst een mal gemaakt van karton en overal het midden van het spatbord opgetekend met een kleine viltstift. Toen de maat uitgezet en eerst de rode geplakt. Ging perfect. Daarna naast de rode een groene geplakt van 4mm breed. Toen de twee blauwe en dan bleef ik ongeveer een milimeter van de groene vandaan zodat er een verschil van 5mm tussen zat. Groene er af en het ziet er toch perfect uit zo. Nu vanavond hem er nog even er opzetten en dan.......
 
..........en er weer op.
31-7-22: Mocht ik de indruk hebben gewekt dat alles van een leien dakje gaat dan is onderstaande foto het bewijs van het tegendeel. Zo leren we elke dag weer wat. Ik wilde het voorspatbord dus even spuiten. Had nieuwe verf besteld maar dacht alvast een onderlaag te spuiten met een iets andere kleur. Radiatorverf RAL 9010. Een lekker dikke verf dus een prima ondergrond voor de dure Birch White. Toen ik die wat later binnen kreeg ging snel de eerste laag er op. Fout, de ondergrond kon niet goed tegen de nieuwe verf en begon overal te bladderen. Dan vallen er nare woorden. Maar goed, die hele onderlaag moest er dus weer vanaf.........
 
 
27-7-22: Paar maanden geleden kocht ik een blauw spatbord van het juiste model. Die is iets anders dan de latere modellen. Een eerste inspectie was niet positief. De ophangbeugels waren flink verroest, kijk maar naar de eerste foto. Na wat proefjes bleek er alleen maar een hardnekkige laag troep op te zitten. Na schrapen met een plaatje aluminium kwam er prachtig chroom onder vandaan. Beetje Brasso er achter aan en hoppa.
 
25-7-22: Waarom een versleten koppelingshendel laten zitten als een nieuwe 16 euro kost. Staat mooier en werkt iets strakker. Hoop ik. De bootstaart is eigenlijk nu klaar. Alles zit er op en aan en werkt. Gaan we snel uitproberen.
 
22-7-22: Elke dag een (klein) klusje. Origineel heeft de trommelrem van Harley een chromen buisje waar de kabel dan doorheen loopt. Moest er natuurlijk op. Foto links is oud en rechts is nieuw.
 
20-7-22: Zoals genoemd nog wat kleine dingen. Vanavond de twee 'zie ze maar te vinden' reflectortjes gemonteerd en de kentekenplaat ook maar even. Dat doe ik meestal gelijk met een 4 mm plaat aluminium dan ziet het er wat steviger uit.
 
Een blik in het voor-onder of eigenlijk het achter-onder. Dit zit er allemaal onder de staart van de boattail. Alle onderdelen bij elkaar gescharreld dank zij het www. Zelfs het originele kentekenlampje. Bleek van oorsprong van een auto uit de jaren zestig te zijn. Die ronde beugel is origineel en zorgt meteen voor een goede aarding van dat lampje.
 
18-7-22: Na het vinden van bruikbare fenderstruts is hij eindelijk een soort van klaar. Vandaag zitten stoeien met de montage van de boattail en dat was nog een heel gepruts. Maar hij zit, met de juiste boutjes en moeren en alles werkt. Toch nog gekozen voor het originele model afdekkapjes op de achtervering. Nog wat kleine dingen en dan gaat hij van de bok.
 
16-7-22: Originele onderdelen zijn duur. Veel te duur. Maar soms is het niet slim om te gaan krenten nu hij bijna klaar is. Was te vervangen door zelf gemaakt spul maar dit is veel leuker natuurlijk. Met die beugel komt de kentekenplaat vast te zitten aan de fenderstruts onder de boattail. De korte kabel is voor de voorrem evenals het beugeltje. Komen nog foto's van.
 
 
15-7-22: Het gaat bij de boattail om kleine details die belangrijk zijn om het een boattail te laten zijn. De fenderstruts (spatbordsteunen) bijvoorbeeld zijn iets anders dan die van de FLH uit dezelfde tijd. Bij de FX zitten er minder gaten in. In 1973 kwamen er richtingaanwijzers op dus wat gaten meer. De bovenste zit op de motor nu en die daaronder hoort er op. Er zijn prachtige te koop met niet zichtbare montagepunten maar die zijn te kort. Later bleek dat er veel verschillende modellen zijn gebruikt.
 
9-7-22: Dat was me een avontuurtje wel. Die blauwe stickers gingen vrij gemakkelijk maar die rode lijntjes was even een trukje verzinnen. Uiteindelijk heb ik met een smal groen plakbandje net zolang zitten pielen totdat die in het midden op de goede plek zat. Als een richtingwijzer voor de twee rode. Dat groene kon er gemakkelijk weer af en opnieuw op een iets andere plek weer teruggeplakt worden. Toen die eenmaal op zijn plek zat was het de kunst om de rode iets naast die groene te plakken. Dit was dan de eenvoudige beschrijving. Ben er wel wat tijd mee bezig geweest maar het resultaat is prima. Nu kan de andere boattail er weer vanaf en deze gemonteerd worden.
 
8-7-22: Eindelijk vakantie dus dan kan ik gerust wat rommel en stank maken. De blauwe boattail gaat in de originele kleur dus Birch White. Daarna wat blanke lak erover en dan komen de nieuwe stickers er op. Werd door de verkoper van de stickers gewaarschuwd dat ze beter op de blanke lak kunnen zitten omdat anders de lijm op die stickers aangetast kan worden door de natte lak als je eroverheen spuit.
 
7-7-22: Zelfs het ontstekingsdekseltje heeft een speciale sticker in 1971 en 1972. Kom er maar eens aan. De geoefende kijker zal inmiddels wel gezien hebben dat ik niet alles opknap en polijst of spuit. Ik wil zoveel mogelijk de originele look behouden maar dan wel netjes. Dit is een motor uit 1972 en dat mag gezien worden.
 
5-7-22: Het werd tijd om de duur gekochte replica stickerset maar eens te gaan gebruiken. Begonnen met de gemakkelijk toegankelijke tankstickers Viel niet mee maar goed op Youtroep naar een videootje gekeken en het lukte prima. Alle voorbeelden op internet gaf een andere plek aan dus zo is het allemaal prima. Nu is het een echte Boattail. Er is alleen een "klein" dingetje. Op deze motor zit een 5 gallon tank en er hoort een 3,5 op. Nu zitten die emblemen te ver naar achteren. Je moet het weten maar als je het eenmaal ziet......
 
24-6-22: Op de zijkant van de Boattail zit aan elke kant een kleine reflector op een sticker met SUPER GLIDE daarop. Er zijn rode en oranje uitvoeringen. Die zijn bijna onvindbaar. Na heel wat uren achter de laptop vond ik de nummers. Dan kun je gerichter zoeken. Kwam er al snel achter dat Harley verschillende nummers voor dit kleine ding gebruikte. Oorspronkelijk kwam hij uit de stal van GUIDE en zat hij op een auto uit 1956. Maar die waren ook niet te vinden. Uiteindelijk vond ik er één bij Motormechanica en een paar dagen later de andere bij Feelders in Den Dolder.
 
20-6-22: Elke aanpassing, hoe klein ook, is weer een handeling om hem kompleet te maken. Vandaag kwam er de juiste sticker binnen uit de VS waarop je kunt zien dat het echt een Superglide is waar je op rijdt. Zo zijn die twee nutteloze gaten mooi afgedekt.
 
 
 
 
9-6-22: Eindelijk is het gelukt om het binnenspatbord, dat bijna onzichtbaar is, in de juiste kleur te krijgen. Na een paar laklagen moest hij er toch op. Zonder al teveel te hoeven slopen wilde hij op zijn plek gaan zitten. Erg veel werk voor weinig resultaat maar het maakt hem weer een stukje origineler. Ik loop nog wel een keer tegen een originele op, hoop ik. Die bollen op de schokbrekers horen er niet op maar ik vind ze mooi staan met de dichte schokbrekers.
 
5-6-22: Alle kleurstalen, proefflesjes en potten zijn binnen en ik kan gelukkig constateren dat de kleur van deze motor de originele BIRCH WHITE is. Het is helaas niet mogelijk gebleken om een passende RAL kleur te vinden. Degene die het meest in de buurt komt is RAL 9010 maar die is te wit. Kortom, de motor blijft lekker in deze kleur en de passende stickerset is besteld in de VS. Originele zijn bijna niet meer te vinden dus het wordt een mooie replica.
 
27-5-22: Even een fotomomentje genomen. Het was droog en de zon scheen dus mocht de "bootstaart" even naar buiten. Onderaan die pagina staan de foto's van 3 augustus, toen hij klaar was. Tik maar op de foto voor de fotopagina......
 
26-5-22: Eigenlijk is de motor voorlopig klaar om mee te rijden. Ik verzamel nog een set plaatwerk om te laten spuiten. Welke kleur weet ik nog steeds niet.
 
 
24-5-22: De afgelopen dagen veel kleine klussen gedaan en de motor aan het lopen  gebracht. Nieuwe voorband gemonteerd en in plaats van de wankele kentekenplaathouder een aangepast exemplaar van een Wide-Glide gemonteerd. Het voorspatbord aangepast aan de radius van de band dus die is iets lager komen te zitten dan op de foto staat. En even voor de puristen, ik ben de motor aan het opknappen niet aan het restaureren.
 
 
 
18-5-22: De primaire kettingkast was niet het originele model en het chroom liet los. Dus maar een nieuwe er op gezet, staat veel beter. Prijs viel dan weer erg mee.
 
Ontdekte dat de kleur van de bootstaart erg dicht zit bij de originele kleur die heel smakelijk "Birch White" wordt genoemd, Berken Wit. Na wat uren op het www vond ik de gegevens van de kleur en ik kon niet wachten om vandaag naar de bekendste verfwinkel van Zeist te gaan. Moet toch een makkie zijn even een busje te maken (hun specialiteit) zodat ik dat kan checken. Nee dus, de specialist kwam er niet uit. Ik moest maar naar een schadeherstelbedrijf. Geloof dat alle vakkennis tijdens de corona is verdampt.......
 
16-5-22: De bootstaart is opgebouwd uit bestaande onderdelen en een combinatie van FLH en Sportster onderdelen. Kwam er achter dat het achterlicht ook ergens vandaan is gehaald. Gewoon een Amerikaanse auto uit 1965. Prijs verschil tussen een auto- en Harley achterlicht is enorm.
 
25-4-22: Soms moet een project even op pauze gezet worden omdat er andere dingen voorrang hebben. Ik heb alles zoveel mogelijk weer aangepast terug gezet om te bekijken of ik hem zo laat of dat ik toch voor een andere kleur ga. Even nadenken dus.
 
 
24-4-22: De lijm van de buddy is eindelijk droog dus die kan er refurbished weer op.
 
22-4-22: elke dag een uurtje of soms twee. Vanavond de accubak even netjes passend gemaakt en gepoetst. Ik wil er zo min mogelijk nieuwe onderdelen opzetten om de 1972 look te behouden. Wel een nieuw kapje op de startmotor.
 
 
20-4-22: Originele tankemblemen zijn moeilijk te vinden en duur. Op Ebay staan ze voor 135 dollar en dan moeten ze nog hier naar toe. Gelukkig hebben we Marktplaats en met wat geduld komen ze vanzelf wel voorbij. Ze moeten nog opgeknapt worden maar dit lijkt lekker authenthiek. De onderste is uit 1971. Later vond ik nieuwe voor bijna niets.
 
 
17-4-22: De onderplaat van de buddy is gewoon kapot en niet meer te repareren. Ik heb dus maar een nieuwe stalen grondplaat gemaakt en die ga ik onder de buddy lijmen. Als je nog een mooie te koop weet dan hoor ik dat graag.
 
 
 
16-4-22: De blauwe bootstaart kwam binnen uit de VS. Perfecte staat en inclusief de kentekenplaathouder. De kleur valt tegen maar die passen we aan. Ontdekte ook dat de oude boattail verkeerd gemonteerd had gezeten. De beugel zat te ver naar achteren. Nu zitten de fenderstruts ook weer normaal. Weten we dat ook weer.
 
12-4-22: Tijd om de beide achterschokbrekers even netjes terug te zetten met nieuwe rubbers, ringen en bouten. Beetje poetswerk en dat is het. Ondertussen zitten zoeken naar de oorzaak van het niet meer starten. Ik had de accubak netjes in rubber opgehangen en die moest geaard zijn omdat het startrelais er aan vastzit. Simpel draadje was de oplossing.
 
11-4-22: Vandaag was een belangrijke dag voor de bootstaart. Het goedkoopste onderdeel, 3,50 euro, moest zijn plek vinden. Het knopje op de kilometerteller om de dagteller op nul te kunnen zetten. Bij dit soort motoren een belangrijk onderdeel. Je vind hem net boven de rechtse benzinedop aan de rechterkant van het dashboard....... gevonden?
 
8-4-22: Eindelijk een stel pijpen gevonden die op dit model passen. Originele 2 in 1 pijpen zijn onvindbaar dus voorlopig moet ik het hier mee doen. Ik moet nog een ophangbeugel maken maar het pasmodel is gereed. Met deze uitlaten kan de accu een centimeter naar voren zodat er iets meer ruimte is voor de accu. Daar zat de minpool tegen het frame.
 
 
 
2-4-22: De zijstandaard bungelde er een beetje naast. Het hele zaakje gedemonteerd en eens even lekker schoon gemaakt. Nu ik toch bezig was alles verzinkt voor een wat netter uiterlijk. Het veertje van de standaard wat korter gemaakt en nu blijft hij netjes naast de primair hangen. De primaire kettingkast wordt ook nog vervangen voor een exemplaar zonder uitstekende lip. Deze is voor een treeplank. Waarom er laswerk op zit is niet duidelijk.
 
28-3-22: Vandaag was "uitlatenpasdag". Maar eerst moet dan de accuplaat en de midcontrole op hun plek zitten. Alles met nieuw rubber er op. Bij deze dus. Je kunt  nog net, helemaal links, het remreservoir zien zitten. Dat werd tijdens de productie van voren naar een plek achter de versnellingsbak verplaatst. Zie hieronder.
 
 
 
 
 
27-3-22: Weinig mensen weten dat er onder de Boattail nog een spatbord zit verstopt. Je ziet alleen het voorste deel onder de buddy uitsteken. Die zijn niet meer te vinden en anders zo duur dat je er een goede middenklasse Japanse motor voor kan kopen. Gaan we niet doen. Dus maar een goedkoop spatbord op de kop getikt in de hoop dat de immer luie Harleyontwerpers dezelfde maat gebruikten. En inderdaad met wat zagen, vijlen en passen heb ik het ontbrekende stuk nagemaakt. Hij moet nog iets zakken maar dat komt bij de definitieve montage wel goed. O ja, ook nog even een andere teller er in gezet.
 
23-3-22: De boattail heeft een streep op rondom lopen. Ik kan nergens foto's vinden van de kleuren die op deze van mij zitten. Dus heb ik hier een foto gezet zodat ik die kan delen op diverse fora. Resultaat was niks en nul. Niet origineel dus.
 
 
 
 
 
 
21-3-22: Een weekoverzicht. Ben gegonnen met wat onderdelen van de motor te slopen om te kijken wat er gebeuren moet. Langzaam druppelen de onderdelen binnen en kan ik er wat mee. Zoals te zien was de rem niet echt mooi meer dus is er een kortere opgekomen en heb ik de montageplaat even opgeknapt. De originele kentekenplaathouder was niet aanwezig en documentatie daarover is nog niet te vinden dus voorlopig zelf maar wat gemaakt van een onderdeel van een andere motor. Ziet er prima uit.
 
Ook hier een treeplank met schakelpook. Is misschien wel praktisch maar hoort niet op dit model. Heel verhaal, kom ik vast nog op terug.
 
De achterrem wordt hydraulisch bedient door het rechter pedaal van vrachtwagen formaat. De trommelrem zelf zit links en doe van alles behalve remmen.
 
Er zullen niet veel mensen zijn die dit mooi vinden op een motorfiets. Het idee zou van een auto zijn gekomen.
 
Een vette achterband is gebruikelijk bij de zware modellen van Harley. Moet nog kijken hoe oud de band is en flink poetsen. De uitlaten moeten ook vervangen worden door een origineel exemplaar.
 
Het laatste jaar dat harley een trommelrem in het voorwiel gebruikte, nu een zeldzaam item.
 
Als je dan toch een rem op een motor moet zetten dan kan dat stukken mooier. Gelukkig hoort dit niet op dit model evenals de treeplanken. De remcilinder van de achterrem zit achter de versnellingsbak wat bewijst dat hij van '72 is en niet '71. Hij is nog geen twee jaar gemaakt maar later ontdekte ik dat dit eigenlijk maar 1 jaar is.
 
De accu is een groter type omdat op deze motor een electrische starter zit en dat was origineel in 71 en 72 niet zo. Daarvoor is er een grotere accu opgezet.
 
Hoezo Boattail? Na het bestuderen van de eerste foto's bleek er een stuk spatbord te ontbreken. Die komt er nog op. Originele zijn onbetaalbaar dus dat wordt zelf maken. Logo op de primaire kettingkast hoort er niet op.
 
Hier valt weer veel te zien. Het kapje of petje die de koplamp vasthoud heeft twee gaten voor controlelampjes maar die zijn niet nodig omdat die op de tankconsole zitten. Of dat zo hoort weet ik niet.
 
Onder de schakelaar zit wat tekst en dat is de juiste sticker. Een jaar later werden de woorden Parking en Lights vervangen door Accessories. De chokeknop ontbreekt. De kleurige nr.1 is origineel maar de witte teller moet zwart zijn.
 
Achteraanzicht van de berg glasfiber met zetel en achterlicht. De schokbrekers en de uitlaat zijn niet de originele. Zullen dus vervangen worden.
 
Wat ielige Buckhorn stuur met de nog erg kleine hendels en knopjes. Dat werd later wel flink wat groter. Officieel heeft hij geen knipperlichten. De tankemblemen zijn niet de originele en er zit een grotere tank op.
 
De FX boattail uit 30-6-1972 ten voeten uit. Wat een bakbeest van een zetel en wat een prachtig achterlicht.
 
11-3-22: Lopen zal je....kreng. Shovels moet je eerst vriendelijk toespreken voor dat je hem aan het lopen krijgt. Hierboven wat foto's als eerste inventarisatie met wat commentaar er bij.
 
 
Het framenummer en het bloknummer zijn niet gelijk. Waarschijnlijk is dat aangepast toen hij naar Nederland kwam of het was al eerder zo. Ziet er origineel uit. Meer info daarover ontbreekt helaas. Voor de puristen is dit belangrijk, voor mij niet, de motor wordt er niet minder van.
 
De volgende dag dus maar eens gaan kijken en de motor gekocht. Zo vaak kom je er geen tegen tenslotte. Volgens de papieren is hij op 6 juni 1992 in Nederland gekomen en de eerste eigenaar hier was ener mijnheer Massop uit Utrecht. Na een jaar vond ik een foto van hem op Facebook. Kijk maar in de hoek linksonder. Daar zie je de spiegel en het stuur van de motor. Na een paar jaar is de motor verkocht aan Motormechanica en daar heeft hij gestaan tot het begin van 2022. Het blok werd aangepakt en hij kwam in de verkoop. De rest mag ik doen. Foto is de eerste eigenaar met kinderen en de foto's hieronder van Motormechanica.
 
 
 
 
 
 
 
 
7-3-22: Kijk nooit op zondagavond nog even op een verkoopsite want dan kun je erg onrustig worden. Deze motor stond al een tijdje te koop. Uniek ding dat ik altijd wilde hebben. Ik kende hem want ik kwam regelmatig bij Motomechanica. Dit is een FX-1200 uit het begin van de jaren zeventig. De achterkant noemde men "Boattail" en het was het eerste onderdeel dat er toen af gegooid werd. Het BMW project was een soort van klaar en ging weer de deur uit. Die Beemer moest de Boattail financieren. Hierboven de eerste platen en HIER wat over de geschiedenis van de FX-1200 Boattail.
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages