HARLEY-DAVIDSON FX SUPER GLIDE 1972
 
24-5-22: De afgelopen dagen veel kleine klussen gedaan en de motor aan het lopen  gebracht. Nieuwe voorband gemonteerd en in plaats van de wankele kentekenplaathouder een aangepast exemplaar van een Wide-Glide gemonteerd. Het voorspatbord aangepast aan de radius van de band dus die is iets lager komen te zitten dan op de foto staat. En even voor de puristen, ik ben de motor aan het opknappen niet aan het restaureren.
 
 
18-5-22: De primaire kettingkast was niet het originele model en het chroom liet los. Dus maar een nieuwe er op gezet, staat veel beter.
 
 
 
16-5-22: De bootstaart is opgebouwd uit bestaande onderdelen en een combinatie van FLH en Sportster onderdelen. Kwam er achter dat het achterlicht ook ergens vandaan is gehaald. Gewoon een Amerikaanse auto uit 1965. Prijs verschil tussen een auto- en Harley achterlicht is enorm.
Kwam er achter dat de kleur van de bootstaart erg dicht zit bij de originele kleur die heel smakelijk "Birch White" wordt genoemd. Na wat uren op het www vond ik de gegevens van de kleur en ik kon niet wachten om vandaag naar de bekendste verfwinkel van Zeist te gaan. Moet toch een makkie zijn even een busje te maken (hun specialiteit) zodat ik dat kan checken. Nee dus, de specialist kwam er niet uit. Ik moest maar naar een schadeherstelbedrijf. Geloof dat alle vakkennis tijdens de corona is verdampt.......
 
25-4-22: Soms moet een project even op pauze gezet worden omdat er andere dingen voorrang hebben. Ik heb alles zoveel mogelijk weer aangepast terug gezet om te bekijken of ik hem zo laat of dat ik toch voor een andere kleur ga. Even nadenken dus.
 
24-4-22: De lijm van de buddy is eindelijk droog dus die kan er refurbished weer op.
 
 
22-4-22: elke dag een uurtje of soms twee. Vanavond de accubak even netjes passend gemaakt en gepoetst. Ik wil er zo min mogelijk nieuwe onderdelen opzetten om de 1972 look te behouden............
 
20-4-22: Originele tankemblemen zijn moeilijk te vinden en duur. Op Ebay staan ze voor 135 dollar en dan moeten ze nog hier naar toe. Gelukkig hebben we Marktplaats en met wat geduld komen ze vanzelf wel voorbij. Ze moeten nog opgeknapt worden maar dit lijkt lekker authenthiek. De onderste is uit 1971.
 
 
17-4-22: De onderplaat van de buddy is gewoon kapot en niet meer te repareren. Ik heb dus maar een nieuwe stalen grondplaat gemaakt en die ga ik onder de buddy lijmen. Als je nog een mooie te koop weet dan hoor ik dat graag.
 
 
16-4-22: De blauwe bootstaart kwam binnen. Perfecte staat en inclusief de kentekenplaathouder. De kleur valt tegen maar die passen we aan. Ontdekte ook dat de oude boattail verkeerd gemonteerd zat. De beugel zat te ver naar achteren. Nu zitten de fenderstruks ook weer normaal. Weten we dat ook weer.
 
 
 
12-4-22: Tijd om de beide achterschokbrekers even netje terug te zetten met nieuwe rubbers, ringen en bouten. Beetje poetswerk en dat is het. Ondertussen zitten zoeken naar de oorsaak van het niet meer starten. Ik had de accubak netjes in rubber opgehangen en die moest geaard zijn omdat het startrelais er aan vastzit. Simpel draadje was de oplossing.
 
11-4-22: Vandaag was een belangrijke dag voor de bootstaart. Het goedkoopste onderdeel, 3,50 euro, moest zijn plek vinden. Het knopje op de kilometerteller om de dagteller op nul te kunnen zetten. Bij dit soort motoren een belangrijk onderdeel. Je vind hem net boven de rechtse benzinedop aan de rechterkant van het dashboard....... gevonden?
 
8-4-22: Eindelijk een stel pijpen gevonden die op dit model passen. Originele 2 in 1 pijpen zijn onvindbaar dus voorlopig moet ik het hier mee doen. Ik moet nog een ophangbeugel maken maar het pasmodel is gereed. Met deze uitlaten kan de accu een centimeter naar voren zodat er iets meer ruimte is voor de accu. Daar zat de -pool tegen het frame.
 
2-4-22: De zijstandaard bungelde er een beetje naast. Het hele zaakje gedemonteerd en eens even lekker schoon gemaakt. Nu ik toch bezig was alles verzinkt voor een wat netter uiterlijk. Het veertje van de standaard wat korter gemaakt en nu blijft hij netjes naast de primair hangen. De primaire kettingkast wordt ook nog vervangen voor een exemplaar zonder uitstekende lip. Die is voor een treeplank.
 
 
 
28-3-22: Vandaag was uitlatenpasdag. Maar eerst moet dan de accuplaat en de midcontrole op hun plek zitten. Alles met nieuw rubber er op. Bij deze dus.
 
27-3-22: Weinig mensen weten dat er onder de Boattail nog een spatbord zit verstopt. Je ziet alleen het voorste deel onder de buddy uitsteken. Die zijn niet meer te vinden en anders zo duur dat je er een goede middenklasse Japanse motor voor kan kopen. Gaan we niet doen. Dus maar een goedkoop spatbord op de kop getikt in de hoop dat de immer luie Harleyontwerpers dezelfde maat gebruikten. En inderdaad met wat zagen, vijlen en passen heb ik het ontbrekende stuk nagemaakt. Hij moet nog iets zakken maar dat komt bij de definitieve montage wel goed. O ja, ook nog even een andere teller er in gezet.
 
 
 
 
 
23-3-22: De boattail heeft een streep op de boattail lopen, helemaal rondom. Ik kan nergens foto's vinden van de kleuren die op die van mij zitten. Dus heb ik wat foto's hier neergezet zodat ik die kan delen op diverse fora.
 
 
21-3-22: Een weekoverzicht. Ben gegonnen met wat onderdelen van de motor te slopen om te kijken wat er gebeuren moet. Langzaam druppelen de onderdelen binnen en kan ik er wat mee. Zoals te zien was de rem niet echt mooi meer dus is er een kortere opgekomen en heb ik de montageplaat even opgeknapt. De originele kentekenplaathouder was niet aanwezig en documentatie daarover is niet te vinden dus zelf maar wat gemaakt van een onderdeel van een andere motor. Ziet er prima uit.
 
 
 
 
 
 
12-3-22: Lopen zal je....kreng
 
11-3-22: Hieronder wat foto's als eerste inventarisatie met wat commentaar er onder.
De FX boattail uit 30-6-1972 ten voeten uit. Wat een bakbeest van een zetel en wat een prachtig achterlicht.
Dunne Buckhorn stuur met de nog erg kleine hendels en knopjes. Dat werd later wel flink wat groter. Officieel heeft dit model nog geen knipperlichten. De tankemblemen zijn niet de originele en ik geloof dat er een grotere tank op zit.
Achteraanzicht van de berg glasfiber met zetel en achterlicht. De schokbrekers en de uitlaat zijn niet de originele. Zullen dus vervangen worden.
Onder de schakelaar zit wat tekst en dat is de juiste sticker. Een jaar later werden de woorden Parking en Lights vervangen door Accessories. De chokeknop ontbreekt. De kleurige nr.1 is origineel maar de witte teller moet zwart zijn.
Hier valt weer veel te zien. Het kapje of petje die de koplamp vasthoud heeft twee gaten voor controlelampjes maar die zijn niet nodig omdat die op de tankconsole zitten. Of dat zo hoort weet ik niet.
Hoezo Boattail? Na het bestuderen van de eerste foto's bleek er een stuk spatbord te ontbreken. Die komt er nog op. Originele zijn onbetaalbaar dus dat wordt zelf maken. Logo op de primaire kettingkast hoort er niet op.
De accu is een groter type omdat op deze motor een electrische starter zit en dat was origineel niet zo. Daarvoor is er een grotere accu opgezet.
Als je dan toch een rem op een motor moet zetten dan kan dat stukken mooier. Gelukkig hoort dit niet op dit model evenals de treeplanken. De remcilinder van de achterrem zit achter de versnellingsbak wat bewijst dat hij van 1972 is en niet 1971. Hij is maar twee jaar gemaakt.
Het laatste jaar dat harley een trommelrem in het voorwiel gebruikte, nu een zeldzaam item.
Een vette achterband is gebruikelijk bij de zware modellen van Harley. Moet nog kijken hoe oud de band is en flink poetsen. De uitlaten moeten ook vervangen worden door een origineel exemplaar.
Er zullen niet veel mensen zijn die dit mooi vinden op een motorfiets. Het idee zou van een auto zijn gekomen.
De achterrem wordt hydraulisch bedient door het rechter pedaal van vrachtwagen formaat. De trommelrem zelf zit links.
Ook hier een treeplank met schakelpook. Is misschien wel praktisch maar hoort niet op dit model. Heel verhaal, kom ik vast nog op terug.
 
9-3-22: Zoals gewoonlijk even de gegevens van dit model opgezocht en er een stukkie over geschreven. Staat onder op deze pagina.
 
7-3-22: Kijk nooit op zondagavond nog even op Marktplaats want dan wordt je erg zenuwachtig. Deze motor stond er te koop. Uniek ding dat ik altijd wilde hebben. Een FX uit het begin van de jaren zeventig. De achterkant noemde met "Boat tail"en het was het eerste onderdeel dat  er toen af gegooid werd. Altijd wel één willen hebben en nu staat hij dan hier. Helaas moest het BMW project weer de deur uit want de oude baas kan er maar één tegelijk aan. Hier de eerste platen en daaronder hoe hij er ooit uit zal zien.......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WAT IS EEN HARLEY BOATTAIL?
 
 
Een eerste verkenning. Aanvullingen en verbeteringen zijn welkom.
 
 
Wat weet ik nu ik dit schrijf van de Harley FX boattail? In de jaren zestig was er iets aan het veranderen in motorland. Van vervoer veranderde de functie van de motorfiets naar plezier, niet alleen in de VS maar ook in Europa en de rest van de wereld. Liefhebbers begonnen te sleutelen aan hun standaardmodellen om ze te verfraaien en niet omdat het nou echt nodig was. Voor 1968 reden er in Utrecht al choppers rond met parmantig omhoog stekende uitlaten. Niet iedereen was gelukkig met de modellen die uit de fabriek kwamen. Eind jaren vijftig begonnen die Choppers (niet shoppers) steeds meer het straatbeeld te verfraaien, vooral in de VS maar ook in Europa. Er wordt vaak geschreven dat de film Easy Rider de aanzet heeft gegeven voor dit fenomeen maar dat klopt niet helemaal. De film was een afspiegeling van wat er al jaren gaande was. De film kwam eigenlijk op een hoogtepunt van chopperbouw en die twee motoren waren voorbeelden van wat er al jaren speelde. In Europa kregen veel meer mensen die geen Amerikaanse motorbladen lazen nu iets te zien wat niet zo bekend was. Zo’n blad moest je nog gaan kopen bij een boeken- of sigarenzaak en waren flink aan de prijs.
 
 
Ook Harley werd gedwongen om zich te bekommeren om dit fenomeen, vooral gevoed door tegenvallende verkopen. Zij hadden eind jaren zestig geen model dat ook maar iets op de zelfbouw motoren leek. Zij hadden de toerbakken, beladen met koffers en schermen en het instapmodel de Sportster in de aanbieding. Er werd jaloers gekeken naar al die bouwers die de mooiste creaties maakten op basis van hun ouwelullen motor de FLH. Het werd tijd voor verandering. Een jonge ontwerper uit de familiestal kreeg de opdracht eens wat te gaan doen na zijn studie. O ja, er was geen budget.
 
 
Heel slim kwam Willy G met een samengesteld model waarbij flink geschopt werd in de eigen magazijnen. De FX, oftewel modelreeks F met de X van eXperimental. Simpel gezegd, een uitgeklede toerbak met een voorkant van de Sportster. Hoe simpel kan het zijn. Maar bij elke introductie van een nieuw model bij Harley gaat er veel mis. De klanten zijn altijd de ontwikkelingsafdeling. In 1970 kreeg de Sportster een uit de kluiten gewassen glasfiber buddyseat gekregen, de Boattail, soms ook de Botail genoemd. Daar was niemand blij mee op een enkeling na. Een iets aangepaste Boattail kwam op de nieuwe FX te zitten met daaronder een stalen spatbord. De verkoop kwam in 1971 moeizaam op gang. Niet veel meer dan 4700 werden er verkocht in het eerste jaar. De meest herkenbare kleur was wit met rode en blauwe strepen. Harley (AMF) noemde dit de "Midnight Express", in de volksmond model "Evil Kneivel" genoemd. Willie G. vond het een Custom build. Er was dat jaar ook een zwarte uitvoering.
 
 
Het achterspatbord (Boattail) was niet bepaald populair, dus ging HD voor modeljaar 1972 naar een Sportster-stijl spatbord met een ander “normaal” zadel. Een standaard buddy zat daar dan weer bovenop. Dit spatbord werd vele jaren lang gebruikt. Het zeszijdige tankembleem uit 71 ging weg om vervangen te worden door een rechthoekige versie met 'AMF' voorafgaand aan 'Harley Davidson'. De achterste hoofdremcilinder werd naar achteren, onder en achter de rechter voetsteun verplaatst, zodat deze werd bediend via een korter pedaal. Verder is de FX in het algemeen hetzelfde gebleven. De veranderingen kwamen op tijd zodat de productie en verkoop van 4700 naar 6500 ging. Tegenwoordig vinden we dat niet veel maar toch een flinke verhoging. In 71 werd de zwarte de "Night Train" genoemd. Ze waren verkrijgbaar in verschillende kleurenschema's; zwart, sparkling America (wit/rood met blauwe strepen), sparkling burgundy, sparkling blue, sparkling green, sparkling turquoise, sparkling red en sparkling copper. In de eerste 3 maanden van 1972 kwam de FX met de Boattail en het metalen achterspatbord was verkrijgbaar als accessoire. Maar na drie maanden was het metalen achterspatbord standaard en de Boattail een accessoire. In 72 werd de zwarte met "Sparkling America" emblemen (rood, wit en blauw), ongeacht model achterspatbord, "Midnight Express" genoemd. Elke andere kleur werd "The Night Train" genoemd.
 
 
De eerste twee jaar werden de modellen niet standaard geleverd met een elektrische starter, alleen kick. Een starter was optioneel en vereiste de grotere accu van de FLH. Dan zijn er nog wat verschillen die tijdens de productie werden aangepast. Op een FX zonder starter is de knop op de rechter stuurhelft bedoelt om de ontsteking te onderbreken. Als hij een starter heeft wordt deze knop daarvoor gebruikt. De FX-kilometertellers van 1971 en 1972 hadden alleen "Harley Davidson" onder de dagteller op het zwarte deel staan, en geen MPH. Een origineel dashboard uit 1971 en 1972 had "Parking Lights" rechts van "Off", niet "Accessoires". Bij de 1971 FX zat de remcilinder voor het rempedaal. Bij de 1972 FX zat die achter het rempedaal. De voorrem was een trommelrem ook weer geleend van de Sportster. In 1973 kwam de FXE met standaard elektrische starter en schijfrem voor en was het afgelopen met de boattail met trommelremmen.
 
 
9-3-22:  eerste uitvoering Ben van Helden
 
 
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages