Condor A580-I 1953

 
 
Begin januari 2000 ontdekte ik in een van de advertentie sites (ik was op zoek naar een "pekelfiets) een leuke motor. Hij lag uit elkaar. In een van mijn motorboeken (motorfietsen 1900-1960, Elmar, van Hans van Dissel) had ik al een foto gezien van het model. Ik wist dus hoe hij er uit moest (komen te) zien. Na contact met de verkoper ben ik gaan kijken. Er lag een berg onderdelen netjes opgestapeld op de zolder van wat wel eens de laatste boerderij in Rotterdam kan zijn.
 
 
Bij het ophalen bleek dat er meer onderdelen waren dan nodig was om een motor te bouwen. Op een flink wat dingen na kon ik er twee van maken. Het leuke was dat het kenteken hetzelfde was als de motor in het boek wat ik al jaren in de kast had staan (foto boven). En zo begon ik een site om contact te krijgen met andere liefhebbers van de CONDOR. De Condorclub Holland.
 
 
Motoren zijn net muizen, als je er één heb je er zo twee, of meer. Bovendste foto is uit dat motorboek dat ik al sinds 1980 in mijn kast heb staan. Inmiddels had ik een Condor A350 staan en deze groene kwam ik op het spoor.
 
 
Na hem in elkaar te hebben gezet werd hij in 2002 verkocht en ingeruild voor een A580-I complete legeruitvoering. Spijt? Ja, natuurlijk. Heb later nog vele Condors gehad (foto's hieronder) maar dit was toch de eerste die het Condor vuurtje opstookte.