Condor-Puch C50 1955

Deze Condor-Puch C50 is identiek aan de Puch MS50. Hij stond al weer wat jaren in de opslag maar omdat alle brommers voor oktober 2006 een kenteken moeten hebben ben ik er maar eens voor gaan zitten. Elders op de site ook al gememoreerd: ik houd niet zo van restaureren. Een goede opknapbeurt met behoudt van zoveel mogelijk originele elementen vind ik veel leuker en mooier. Tenzij het niet anders kan natuurlijk. Een grens moet getrokken worden bij de veiligheid, die gaat voor alles. Banden en remmen moeten perfect zijn anders rijd ik er niet mee. Gelukkig zijn de prijzen voor brommeronderdelen nog niet echt ontdekt door goudgravers. Sommige onderdelen uitgezonderd. Een achterlichtglaasje voor 35 euro vind ik niet echt een koopje.
 
Deze beauty heb ik dus alleen maar een beetje ontdaan van olieresten en troep die overal tussen zat. Een beetje gepoetst maar daar was niet veel eer aan te behalen. De wielen heb ik zo goed en zo kwaad als mogelijk is weer een beetje glimmend gekregen en op de foto ziet het er wel leuk uit.
 
Een paar nieuwe trappers waren noodzakelijk en eigenlijk hadden en twee van het oude model op moeten zitten maar deze vind ik gewoon mooier bij een brommer passen. De koplamp nacelle is nog van het eerste type te herkennen aan de klemschroef aan de voorkant. Bij Puch noemen we dit model tegenwoordig de "kleuter" Puch. Hij heeft een iets breder frame dan de "Baby" Puch, oftewel de MS25. Deze is dus gelijk aan de MS50. Latere Puch modellen hebben een nog wat steviger frame.
 
De Kleuter Puch is gemakkelijk te herkennen aan zijn dunne schokbrekers achter en de op de achterbrug gelaste halve kettingkast. De MS50 heeft evenals de MS25 ook altijd een "potje" als uitlaatdemper. Bij een Puch spreken we niet over een luchtfilter maar over een aanzuiggeruisdemper, onthoud die maar voor scrabble.
 
De machtige remmen !!!! bestaan uit twee remschoenen in een halve naaf. Je gaat niet zo hard dus waarom zou je dan goede remmen nodig hebben. In 1955 was het wel voldoende.
 
Zijaanzicht van het Oerblok van Puch. De bougiedop heb ik er nieuw opgezet maar vind het geen gezicht. Er komt nog een andere op.  De originele kleplichter zat er niet bij dus heb ik zelf maar wat gefabriceerd om toch het blok uit te kunnen zetten.
 
Een twee versnellingen handgeschakeld blok. Valt voor de huidige generatie met hun automaatjes niet mee om mee te rijden. Maar alles valt te leren. Wil je meer weten over de geschiedenis van de brommers van Condor-Puch of zoek je informatie over Puch? Kijk dan op verder op deze site.


 
In 2010 had ik genoeg van de Condor verzameling en ging de brommer naar een andere verzamelaar.
 
This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages