Condor A580 1948

First pictures page

The Swap

Restauration? or not?

Na flink wat omzwervingen belande er een motor in mijn collectie met een geheimzinnig verleden. Via ItaliŽ en Engeland belande hij in mijn garage. Hier het verhaal.

9 april 2005
Op Ebay vond ik deze, in wat deplorabele staat verkerende A580. Het ding stond ergens in Italie bij een politiedump.
 

Een forse opknapper zo te zien. Het model is de eerste uitvoering van de A580 met enkele, grote,  aluminium uitlaatdemper.

 

27 april 2005
Wat later vond ik hem terug bij een handelaar in ItaliŽ. Waarvan de volgende foto's.

februari 2006
Meer dan een jaar later, in februari 2006 kreeg ik van een Engelsman een mail met wat foto's erbij. De vraag was of ik een motorblok te koop wist.
Op de foto is goed te zien dat ze op 9 februari 2003 gemaakt zijn maar dat klopt dus net. Sommige mensen vergeten dat in te stellen.
Ik wist geen motorblok maar de foto's stonden een tijdje op de site. Mij was nog niets opgevallen.
September 2006
Ik kreeg een motor te koop aangeboden door een Engelsman met de volgende foto's er bij. Hij wilde er vanaf want hij was wat projecten aan het afstoten.

 

 

 Picture Des Riley

Wat mij opviel was dezelfde bagagedrager als de andere motoren. Zou dat een extra accessoire zijn? Een speciale uitvoering voor het Engelse leger?Pictures Des Riley

SEE MORE PICTURES FROM DES
Toen ik wat later, samen met motormaatje Frank, nog eens goed naar de foto's ging kijken en vergelijken kon ik niets anders concluderen dan dat het hier om dezelfde motor gaat.

Inmiddels is er een motorblok in het frame gehangen en zijn de zadels anders. Het eerste aanknopingpunt was het opvallende bagagerek en de deuk in de gereedschapskist. Eerst dacht ik dat er twee identieke motoren in Engeland stonden maar dat zou wat al te toevallig zijn. Ook het wat verbogen voorspatbord is identiek.

De missende onderdelen heb ik bijna allemaal al liggen dus het compleet maken zal geen probleem worden. Plan is de motor zoveel mogelijk zo te houden maar wel technisch te restaureren. Of wordt het toch een totale restauratie? Kijk maar verder bij Augstus 2007.

Na maanden lange onderhandelingen en mailtjes uitgewisseld te hebben kwam het er dan eindelijk van om de motor te ruilen voor een A350 die ik toch dubbel had. Kijk daarvoor bij

"de SWAP".

 

Restauration? or not ? >>>
The Swap >>>
First pictures page >>>