Harley-Davidson FLH 1979

 
Het stond weer vol in het knutselhok dus was het tijd geworden om een van mijn motoren weer eens om te ruilen voor wat anders.
 
Een collega had nog een FLH staan uit 1979 en daar zag ik, na wat aarzeling, dan toch wel brood in. Foto boven is zijn huidige staat.Gelukkig zijn er veel originele onderdelen bij. Plan is voorlopig om hem de komende winter weer terug te brengen is zijn oude vorm. En zo zou hij dan weer moeten worden. Maar dat gaat nog even duren.
 
Vandaag kwam de motor binnen en omdat ik toch een vrije dag had meteen aan de slag gegaan. Eerst maar eens wat aluminium onder de verf vandaan gehaald om er weer een gewone Electra van te maken. Polijsten komt later wel. Mooi geel is niet lelijk maar of het nou mooi is?
 
Voorlopig ga ik er niet teveel aan doen omdat ik in ieder geval een motor moet hebben om te rijden. Dat is nu eenmaal het leuke van motoren. Ik ga nog wel wat aan de achterkant doen en een andere uitlaat om de buren tevreden te houden.
 
Kon het niet laten er maar even een andere uitlaat onder te hangen. Imiddels had ik de motor al weer op internet gezet om te kijken of ik hem kon ruilen voor een iets jongere en rijdbare motor. Hij is wel goed maar erg oud. Ik ontdekte ook ineens dat ik weer eens al mijn rijdbare motoren had verkocht en toen werd het natuurlijk mooi weer.......
 
Met sommige motoren heb je wat. Met andere niets. Met deze had ik gewoon niets. Na twee weken besloten dat hij er weer uit ging. En daar gaat hij dan weer, op weg naar Emmercompascum. Wat zal de volgende gaan worden? Nou, gewoon weer een andere, deze keer een FLHT