BMW R850R 1998

 
Kan het maar niet laten. De prachtige Motovelo uit 1951 vond weer een eigenaar. In Zwitserland nog wel. Dus was er ineens weer wat budget om er wat leuks bij te zetten. Na eerst weer de gebruikelijk advertenties op MP te hebben doorgespit kwam ik steeds weer deze BMW bij mij in de buurt tegen. Ging eerst nog op zoek naar een andere projectmotor maar vond het een keer verstandig om eens een motor te kopen waarmee ik kon rijden zonder te sleutelen, vaak tanken of gereedschap mee te hoeven nemen. Na een poosje ben ik maar eens iets verstandigs gaan zoeken en dan kom je al snel bij BMW.
 
Ik ben nu eenmaal een tweecilinder fan dus dan valt er veel af. Deze stond in mijn woonplaats dus waarom niet even gaan kijken? De prijs was, zeker in verhouding met een gebruikte Harley, bijzonder prettig. We gaan hem eens flink vertroetellen en dan uitlaten in het voorjaar. Ik heb nu eens bewust gekozen voor een niet te zware machine. Hij is er ook in een 1100 uitvoering maar deze heeft 70 PK en dat is meer dan genoeg.
 
 
Na thuiskomst wat statieportretten met de telefoon gemaakt. Kilometerstand is 112.806 km. Bouwjaar 1998 en, geloof ik, de derde eigenaar
 
Het moet een "special edition" zijn maar hoe dat zit weet ik niet. Verder zit alles er op wat je op een Harley niet hebt. Goede remmen, ergonomische zetel en veel kleine dingen als een klokje. Gelukkig zit het boordgereedschap en boekje er ook bij. Tja, valt verder niet veel meer over te vertellen. Heb er een jaar op gereden. Perfecte motor maar voor mij gewoon te saai. Leuk voor als ik echt oud ben geworden maar nu nog even niet.