Harley-Davidson WLC 1943

 
De "roomsoes" uit 1983 bleef maar in de hoek staan na de aanschaf van de BMW. Die is toch wat gemakkelijker voor langere tripjes. Na zes weken op Marktplaats de gebruikelijke onzin te hebben aangehoord werd de motor geruild voor deze prachtige WLC. .
 
Mooi passende kleuren omdat het flink gesneeuwd had. Kijken hoelang deze weer in huis blijft. Voorlopig is het plan om hem te houden omdat dit soort motoren toch de beste investering blijven.
 
Mooie kleurstelling maar er gaat wel veranderen aan de motor.
 
Bouwjaar 1942 dus een hele gechiedenis achter de rug. Gaan we nog op papier zetten.
 
Geheel tegen mijn gewoonte in blijft deze motor (grotendeels) zoals hij is. Nou ja, een paar kleine dingen dan.
 
Spiegel (op de valbeugel) komt ergens anders. De remhandel zit op de originele plek maar gaat naar rechts. Geeft mij wat meer vertrouwen. De extra lampen gaan in een doosje voor later.
 
De geschiedenis van de motor is bekend vanaf 1993. Larry Elias (toen nog) in Schoonhoven heeft hem opgeknapt en in elkaar gezet. Op de foto hierboven zie je de datum. Dat ging niet zo heel snel want hij is pas in 1995 op kenteken gekomen. Het bloknummer bepaald het echte bouwjaar en dat is 1943. In het nummer staat ook WLC. Sinds 1995 is hij in het bezit van 1 eigenaar geweest in Delft. Strikt genomen ben ik dus de tweede eigenaar in Nederland. Voorlopig blijft hij zoals hij is. Komen nog wat mooie tassen op.
 
Eerst maar eens die extra lampen eraf gehaald voor de cleane look. Remhandel naar de andere kant verplaatst met nieuwe kabel. Vreselijk spiegeltje gemonteerd. Zoeken we nog een andere voor.
 
Tja, moet dat scherm er nu op, of niet? Dacht even te kijken hoe het staat en vond mijzelf na 3 uur sleutelen weer terug om het te monteren. Door het vreemde stuur was hij er niet mooi op te krijgen. Na flink wat passen en buigen zit hij dan nu eindelijk zoals ik dat mooit vind. Nou mag hij even blijven zitten.
 
Na het plaatsen van een nieuwe achterketting dacht ik ook even de primaire ketting te spannen. Dat moet altijd even eerst. Hele boel eraf, zat er een belt. Weet niet of ik daar blij mee ben.
 
 
 
 
 
Nog wat platen als afscheid. In juni bedacht ik mij dat zes motoren gewoon teveel was. Heb ook nog andere plannen dus ging hij Marktplaats op om te kijken hoe de reactie was. Na twee dagen was er een nieuwe eigenaar in Schotland. Gelukkig had ik mijn Griekse Liberator nog.