Suzuki SV 650 N 2000

Soms is er bezoek. Vaak op de motor. Dan blijkt de motor te koop te staan. Ken het ding al meer dan 7 jaar. Wat doe je dan? Kopen natuurlijk. Een perfecte motor om wat mee te stoeien.
 
Een goede gebruikte Suzuki met een aardige kilometerstand en een goede onderhoudshistorie. Bekende eigenaar en altijd bij de dealer geweest. Heeft wel buiten moeten overnachten dus er zit wat roest hier en daar. Maar ik poets toch meer dan ik rij dus dat is geen probleem.

De geboortedatum is 23-05-2000 en hij werd aan de huidige eigenaresse verkocht op 10-02-2004. Zijn gewicht is 179 kilo. Kilometerstand is 81.343 en dat is dan ongeveer 5000 per jaar. Goed gebruikt dus.

Ik ben dus de derde eigenaar.

 
 
De motor is dus uit 2000. 645cc en een onverwoestbare tweecilinder die nog steeds in moderne motoren wordt gebruikt. Vermogen ligt zo rond de 70PK. Dit is wel nog een carburateur versie. Wel zo gemakkelijk. Onderdelen zijn er genoeg te vinden dus ook het onderhoud zal geen probleem zijn.

We noemen dit tegenwoordig een naked model en er is er ook een met een kuip.
 
Wat schreven de motorbladen:
MOTOPLUS:
Met tophalf of helemaal naakt? Een kwestie van smaak, zullen we maar zeggen. Rijplezier van de bovenste plank heeft deze 650 in beide versies in de aanbieding. Ook op de occasion-markt is er een eenduidige mening: de SV is top!

Lage prijs, veel fun? Perfect. Dat was bij de lancering van de SV650 in 1999 absoluut het geval. Iets meer dan 70 pk vermogen, een verbazingwekkende lichtvoetigheid, waarmee de goed 190 kilo wegende machine zich over secundaire wegen laat jagen, zonder daarbij te wendbaar of onrustig te worden, gunstige verbruikscijfers, een goede ergonomie voor verschillende soorten rijders en een verre van saai design. De aanvankelijk te zachte voorvork was met andere veren tegen een zacht prijsje op te waarderen. Dat alles overtuigde destijds vele begin-nende motorrijders en heropstappers. Maar ook ervaren rotten die op zoek waren naar sportief en praktisch vervoer. In de eerste twee jaren van zijn bestaan was de 650 overal in Europa een succesnummer.

Na de herlancering in 2003 met het nieuwe model WVBY leek die hype alweer wat voorbij, alhoewel de gerenoveerde middenklasser op alle fronten beter was dan zijn voorganger: injectie, beter rijwielgedeelte, vanaf 2007 met ABS. Maar het hoekige design met voordeliger te fabriceren aluminium frame wist de SV-fans in eerste instantie niet zo te bekoren. En de concurrentie lag ook niet bepaald te slapen: Kawasaki kwam in 2005 met de fris, sterk en sexy ogende ER-6 en dat ging ten koste van de verkoopcijfers van de Suzuki-twin. De SV650 raakte langzaam maar zeker wat in de vergetelheid, maar dat was juist goed nieuws voor de koopjesjagers op de occasionmarkt. Want voor de SV geldt nog steeds: lage prijs, veel fun!De rest komt nog.
 
Startersmotor.nl schreef: Suzuki SV650S/N/SR

De Suzuki SV650 is een enorm populaire motor, zowel bij beginnende motorrijders als bij gevorderden. Suzuki heeft de markt van de twee-cilinders weer geopend met de verkoop van de SV650. Kawasaki zag daar bijvoorbeeld ook wel heil in en ontwierp de ER-6 als concurrent van de Suzuki SV. De S-versie zit iets sportiever dan de N-versie, waarbij je bij de S-versie meer gewicht op je polsen hebt en dat best wel eens kan voelen na een paar uurtjes rijden (als je het niet gewend bent).

De SV is waarschijnlijk dé ideale 25kW motor als je puur naar vermogen kijkt. De V-Twin heeft namelijk onder in toerental al veel koppel tot z'n beschikking, waardoor deze vlot optrekt en op de snelweg door de twee cilinders nog eens voldoende snelheid heeft om een mooie topsnelheid te halen en bij het inhalen ook al lekker wat koppel heeft om ongestoord auto's in te halen zonder heel goed te timen. Natuurlijk lukt dat wel met elke motor met grotere inhoud, maar puur gekeken naar het koppel heb je met een V-Twin toch wel het beste in huis. Waar je bij een 4-cilinder later meer koppel hebt, heeft de V-Twin dat allang afgegeven.

De SV is sinds 1999 op de markt, tot en met 2002 heeft Suzuki de ronde vormen aangehouden bij deze motor. Vanaf 2003 is het uiterlijk een stuk scherper geworden en zijn er natuurlijk meer dingen veranderd aan het blok zoals bijvoorbeeld injectie. Zoek je een goede motor om je motorcarriere mee te beginnen? Dan kan de SV je ware zijn ! De SV(-N) is opgevolgd door de Suzuki Gladius in 2009.
 
Zoals bij veel van mijn motoren bleef hij ongebruikt in een hoekje staan. Toen er ook nog een Triumph binnen waaide was het tijd afscheid van hem te nemen.
This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages