Triumph Trident 750 1992

 
 

De Harley Roadking werd rond Pasen 2016 verkocht en ik ruilde er een Chang Jiang zijspanmachine op in. Dat gaf toch een leeg sologevoel dus had ik zin om wat te spelen met een motor. Zijspan rijden is werken. Rijden komt er weinig van door allerlei oorzaken dus ging ik op zoek naar een "funbike". Mijn pijlen werden gericht op een BMW R850R omdat ik die ooit een keer gehad heb. Eigenlijk vond ik hem toch wel wat te braaf maar toch. Gewoon een motor om af en toe eens lekker de frisse lucht op te zoeken. Heb ooit een Triumph 900 Sprint gehad en vond die eigenlijk veel te snel voor mij. Aldus liep ik tegen deze 750 op maar die zal niet veel minder snel zijn. Wel een zeer vroege Triumph uit de eerste serie toen ze nog van beton werden gemaakt. Overzichtelijke fiets waar het onderhoud grotendeels zelf aan gedaan kan worden. Hij is wat te hoog maar daar zijn oplossingen voor. De stemmige foto's zijn van de vorige eigenaar Dolf P. een wereldberoemde motorjournalist, levensgenieter en woordkunstenaar.

 
Inmiddels is dit type Triumph, in deze staat, zeldzamer aan het worden. De 900 zie je dan ook wat vaker maar de 750 was niet zo populair. Hij is, op de drijfstangen na, precies gelijk aan de 900. Het motorkarakter is iets onrustiger maar dat is dan ook alles. Ik weet het nog niet zeker maar de kuip lijkt mij niet origineel op dit model maar van een ander type. We zien wel of hij blijft zitten. Spiegels zijn ook even een puntje. Ik ga er dus helemaal niks geks mee doen. Een verlagingsetje komt er wel op wat ze zijn nogal onpraktisch hoog. De tip op een forum is de kettingspanners omdraaien en de vorkpoten 2 cm laten doorsteken. We gaan het zien.
 
Altijd leuk om een plaatje te plaatsen zoals hij "gevonden" is. Natuurlijk heb ik hem niet precies zo gevonden maar dit is de plek waar hij altijd stond te wachten op een frisse neus. Lekker gezellig samen met de andere motoren van Dolf. De kilometerstand bij aankoop was 16.562
 
Sommige motoren zijn voorbestemd om in mijn bezit te komen. Op deze staat mijn naam al in het framenummer.
 
Die kuip vind ik nu eenmaal niet zo mooi dus gaat de hele zaak weer terug naar origineel. Dat is sneller bedacht dan uitgevoerd. De onderdelen van dit type zijn nu niet bepaald op elke straathoek te koop.

Opvallend detail was dat bij de ontmanteling van de kuip er water uit de bedrading kwam lopen. Dat zat in de isolatie bij de stekkerverbindingen. Laten we dat nu eerst maar even goed drogen.
 
Naar wat was ik eigenlijk op zoek? Ken het type motor niet goed. Op internet was er niets te vinden en ook Ebay bood geen oplossing. Na een oproep op een Triumph forum kwam al snel het verlossend plaatje bovendrijven. Dan weet ik in ieder geval zeker wat ik zoek.
 
15-01-2016: Vrijdagavond, lekker sleutelen na een drukke werkweek. Beugel en lamporen kwamen binnen dus die er maar meteen opgezet. Alles weer origineel aangesloten. Is toch een frisser gezicht dan die kuip. Valt verder niets meer te doen dus wachten op wat beter weer. Ben nu eenmaal een mooi weer rijder.
 
16-01-2016: Alles aan het werk gekregen behalve het remlicht achter. Bij de voorrem ging het remlicht wel branden, bij de achterrem niet. Ergens verborgen onder het plaatwerk zat de schakelaar verstopt op de rempomp. De nieuwe was al snel binnen en het monteren was in precies 7 minuten gebeurt. Kijk, das nou lekker sleutelen. Hoewel? Wat nu nog? Eigenlijk niks. Gewoon eerst maar eens gaan rijden. Of toch maar een schermpje misschien? Verlaagde voetsteppies? Hoger stuur? We verzinnen nog wel wat.
 
12-02-2016: Ik kocht deze motor met een 'klein' probleempje. Hij wilde niet zo graag starten. Kan gebeuren. Het probleem was bekend de motor was al twee keer naar een motorzaak geweest om het op te lossen. Dat was niet echt gelukt. Als hij eenmaal gelopen had was er niets aan de hand. De carburateurs zijn tot twee keer toe in de ultrasone geweest dus daar lag het probleem niet. Ik had weer eens een 'opruimbui' en dus zette ik hem te koop op Marktplaats. Er kwamen wat 'bandenschoppers' op af en een paar serieuze kopers. Beiden haakten af omdat niet te voorzien was welke kosten er zouden komen om het 'probleempje' op te lossen. Ik had de motor op het Triumph-forum gezet maar dat schrok potentiŽle kopers alleen maar af. Vooral toen die potentiŽle kopers wat dealers gingen bellen waar ze te horen kregen dat de motor bijna helemaal gereviseerd moest worden. Moedeloos ging ik dan maar eens rustig naast de onverkoopbare motor zitten om alles na te lopen. De tank er maar eens afgehaald om te kijken en toen ontdekte ik dat de chokehandel op het stuur prima werkte maar dat er bij de carburateurs helemaal niets gebeurde. Oorzaak zie je hierboven op de foto. Probleem gevonden en opgelost.
 

Wel jammer dat er zoveel mensen met verstand naar gekeken hebben en de centen die dat gekost heeft. Je gaat dan toch twijfelen aan de kennis van de monteurs. Een gebroken kabel is toch niet iets om over het hoofd te zien. Ook de reactie van een bekende dealer in het Zuiden is nogal vreemd. Door de telefoon een advies geven de motor niet te kopen terwijl hij zelf de motor wel wilde inkopen voor een schijntje. Boefjes zijn het. Hieronder nog wat funplaatjes.
 
 
 
 
 

Make and Model

Triumph Trident 750    

Year

1990-91 Front Brakes 2x 296 mm discs  2 piston calipers
Numbers made 200 Rear Brakes Single 255 mm disc 2 piston caliper

Engine

Liquid cooled 4 stroke, transverse 3 cylinder, DOHC,
4 valve per cylinder.

Front Tyre 120/70-17

Capacity

749 Rear Tyre 160/60-18
Bore x Stroke 76 x 55 mm Dry Weight / Wet Weight 212 kg / 230 kg
Compression Ratio 11.0:1 Fuel Capacity  25 Litres

Induction

3 x 36 mm BST CV Consumption Average 16.2 km/lit

Ignition  /  Starting

Digital  /  electric Braking 60 - 0 / 100 - 0 13.26 m / 39.1 m

Max Power

97 hp @ 8750 rpm  ( 84. hp @ 9900 rpm ) Standing ľ Mile 12.0 sec / 177.4 km/h

Max Torque

66 Nm @ 8500 rpm Top Speed 214.5 km/h

Transmission  /  Drive

6 Speed  /  chain    

Front Suspension

43 mm Telescopic forks, non adjustable.    

Rear Suspension

Gas monoshock adjustable preload    
 
Na een paar maanden bleek mijn oude Road-King ineens weer te koop te staan. Om daarvoor ruimte te maken ging deze prachtige machine dus weer op Marktplaats en vond meteen een nieuwe baas in Harderwijk.
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages