Harley-Davidson FLHR 2002 Road King.

 
18-09-2013: Gebruikelijk foto na aanschaf en voor de deur.  Dit is weer een leuke motorfiets met verhaal. Zijn bouwjaar is 2002 en zijn eerste eigenaar heeft er bijna 2 ton aan kilometers op gereden. Dat is veel voor een Harley en voor een motor in het algemeen. De tweede eigenaar heeft er wat minder op gereden maar die heeft de hele motor opgeknapt met een nieuwe paintset uit 2003 en er ongeveer 30.000 km op gereden. Kilometerstand is nu, bij aankoop 206813.
 
Natuurlijk moet er weer meteen wat aangepast worden. In dit geval moest de rugleuning het veld ruimen. De kentekenplaathouder was een onderdeel daarvan en een andere was niet snel voorhanden. Zelf dus maar aan de slag uit 5 mm aluminium. Op Ebay zitten shoppen en de kofferbeugels zijn onderweg. Anders komen er snel krassen op de lak. De uitlaten zijn de originele. Mmmmm, muisstil en volgens de wettelijke normen. Daar moet ik nog even over denken. Ze zijn wel erg stil. Maar, misschien weer eens wat anders? Ga eens op zoek naar een paar Amerikaanse "take offs" zoals ze genoemd worden. Dat zijn de originele dempers die op de Amerikaanse modellen gemonteerd zijn, die maken wat meer muziek dan de Europeese.
 
Na de eerste testrit de linkerkoffer wat beter vastgezet. Een buddy zonder die gekke knoppen, hoewel origineel, ga ik nog zoeken.
 
Tja, moeten die extra lampen er nu op of niet? Ben er nog niet uit. Ga eerst eens kijken hoe anderen hun knippers hebben gemonteerd zonder de extra lampen. Eerste schouwing bij een sub-dealer: prima fiets. Problemen komen vanzelf wel bovendrijven. Tis tenslotte een Harley. Kleppen rammelen wat maar zolang hij niet rookt is er niets aan de hand en het zou ook kunnen dat het geluid versterkt wordt door het scherm.
 
Een week na de koop kwam ik bovenstaande advertentie tegen op Motorfietsweb. Het is dezelfde motor. Weet ik meteen wat meer over de motor. Vrij vertaald staat er: HD Roadking anniversery Special Edition 2003, Twin Cam met carburateur. Compleet origineel, loopt perfect en in uitstekende conditie. Liep meer dan 200 duizend km, twee eigenaren en de complete history is bekend. Compleet gereviseerd bij 175.000 km inclusief nieuwe zijpanelen spatborden, benzinetank, uitlaten, diep panzadel, lagers, oliekeringen, nieuwe accu, banden etc.
 
Dat betekent dus dat de motor na revisie ongeveer 31.000 km heeft gelopen. Dat is nu nog eens goed nieuws en mooi startpunt. Leuke details die de aankoop waardevoller maken. Vooral het feit dat de motor een grote revisie achter de rug heeft stelt mij gerust met de huidige km stand. De vorige eigenaar melde zich al snel. Na wat mailuitwisseling stuurde hij de foto links waarop hij te zien is met zoon.
 
Geen dramatische verbouwing maar een kleine aanpassing. Deze buddy zit beter en staat wat strakker, een originele buddy. Blijft die andere lekker mooi todat de motor weer verkocht wordt. Is inmiddels alweer vervangen door een compleet en nieuwer exemplaar, met riem en logo's.
 
Ook bijna nieuwe, leren tassen werden gevonden op Marktplaats en zitten nu mooi te zijn. Vind het toch beter staan dan de harde koffers. Ga nog wel kijken of ze iets dichter bij de motor kunnen zitten.  De niet originele beugels heb ik later voor de "echte" vervangen. Die zijn toch wat mooier en passen beter bij de ronding van de zachte koffers.
 
24-12-2015. Tijdgebrek, de leeftijd en andere plannen hebben doen besluiten dat ook deze prachtge motor weer iemand anders blij mag maken. Kilometerstand is inmiddels 218935. Wat betekend dat ik er 12.122 km in twee jaar op gereden heb. 6000 per jaar. Geen wereldreizen dus.
 
 
 
 
 
 
Pasen 2016. Soms komt het voor dat je spijt krijgt van de verkoop van jouw motor. Soms komt het voor dat je dezelfde motor weer terug kunt kopen. Beide gevallen deden zich voor en zo kwam hij dus weer "naar huis", terug in de stal na drie maanden overnacht te hebben bij zijn nieuwe eigenaar. Geen spat veranderd hè. We laten hem dus voorlopig maar even zo.
 
01-03-2017: Ik kreeg weer eens de kolder in mijn kop. De Road King was mij te zwaar geworden dacht ik....... Had er al een jaar niet op gereden. Ook mijn Sportster vond ik toch weer te klein, alweer.  Dus beide ingeruild op een prachtige Deuce. Einde story.
 
This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages