Harley-Davidson Deuce 2000
 
28-02-2017: Het was weer eens tijd voor een andere motor. Had net een Sportster opgeknapt en mijn RoadKing stond stof te vangen. Bij de motorsaloon kwam ik deze toen tegen.
 
De Deuce kwam in 2000 voor het eerst op de markt. Het was een kindje van Willy G. Met dit model wilde hij laten zien dat je een standaard Softtail mooi kon verbouwen tot chopper zonder after market onderdelen. De Deuce wijkt in veel opzichten af van de gewone Softail en er zijn dan ook weinig spullen verkocht om hem wat op te leuken. Een van de kleine details is een kapje achter de koplamp om dat zwarte gat met kabels af te dekken. Voorlopig is hij klaar zo. Volgende winter misschien een andere, wat rustiger, laksetje.
 
Harley-Davidson Deuce uit 2000. 28706 km gelopen. Komt nog een andere uitlaat en buddyseat op. Weer een nieuw speeltje. Als ik mij niet vergis is dit nummer 99 in een lange reeks gemotoriseerde tweewielers. Moet het nog even goed natellen. Heb ooit een Deuce gehad, dit is dus mijn tweede. Foto's zijn van de Motorsaloon in Amersfoort.
 
Enorme rempedaal hebben alle Softail en verwanten.
 
Dit is nog het eerste Twin-Cam blok dat in 1999 op de markt kwam. Ook wel de 88B genoemd. 1455 cc. Is alweer een kleine motor tegenwoordig. Gelukkig is er veel origineel. De B staat voor Balansassen.
 
Voor het eerst dat Harley een 17 inch wiel gebruikte. Lekker veel chroom en een vette band, daar ben ik gek op.
 
 
Voorwiel is van "Perfomance Machine" en modelnaam is Torque. Kosten nieuw vanaf 1200 euro en dan moet er nog een band omheen. Zou niet mijn eerste keus zijn maar ik begin er aan te wennen. Wel veel mooier dan een spaakwiel. Ga nog wel op zoek naar een 21 inch "Thunderstar". Die hoort hier gewoon.
 
10-03-2017:Vandaag werd mijn nieuwe speeltje thuis bezorgd. Dit weekend nog even wat andere dingen er opzetten en dan rijden met dat beest. De bladblazers zijn vervangen voor een normaal model. Zijn wel erg stil. Komt nog een buddyseat op met kleine rugleuning en bagagerekje. Het voorwiel vind ik ronduit verschrikkelijk en daar zoeken we nog een Thunderstar voor.
 
De tank en spatborden zijn een speciale uitvoering. Ze worden "special paintset" genoemd en worden door Harley-Davidson zelf op de markt gebracht. Dit is nummer 97 van de 200 en de set is in 2003 op de markt gebracht. Of er ooit 200 van verkocht zijn is nog maar de vraag.
 
Een buddyseat met leuning en kapje.
 
3-4-2018 Soms heb ik motoren waar niet veel aan gewerktwordt. Deze Deuce is er een. Een wat bredere koplamprand moet wat meer allure geven aan de voorkant. Kon het natuurlijk niet laten om de inmiddels gescoorde onderdelen te monteren.
 
 
12-03-2017:Even tijd om eens goed de hele motor na te lopen. Het voordeel van kopen bij een dealer is de drie maanden garantie en de servicebeurt die hij gehad heeft. Wel had de servicemonteur andere uitlaten gemonteerd maar een chromen kapje over het hoofd gezien. Bij inveren sloeg die tegen de demper. Niet echt slim. Verder deed de kilometerteller het even niet. Gaan we oplossen. Poetsen is iets dat ik niet erg vind. En er is wat te poetsen. Heel veel te poetsen. Waarom Willy G het model de naam DEUCE heeft gegeven is wat vaag. Bij kaartspelen wordt de naam gebruikt voor de kaart met een 2 er op. Bij tennis als de stand 40 40 is. Op de tank is een logo met twee dobbelstenen die beiden 4 aangeven. Zal dus wel iets van gelijkspel betekenen. Wie het weet mag het zeggen. Helaas achterhaald realitieit iedere droom. Het blijkt dat gewoon de reclamejongens de term hebben bedacht op een meating met Willy G.
 
16-03-2017: Het kon niet lang duren. Die originele dempers waren echt te stil. Op Marktplaats vond ik een paar mooie "slash-cut" dempers. Uurtje werk en ze zaten er op en ze maken echt muziek. En dan zitten de dempers er nog in. :-)
 
06-05-2017: Elke keer wat anders. Kleine aanpassingen dus. Statieportret voor het huis met opgeknapte voortuin. Ook leuk. Het voorspatbord was iets te veel van het goede met al die blauwe vlammen er op. Is nu dus vervangen voor een chomen exemplaar. Het voorwiel ga ik ook tzt vervangen. Vind hem niet mooi en ben op zoek naar een Thunderstar. Die zijn er niet zo veel dus wordt het nog even zoeken naar een betaalbare. Wel lekker veel chrome hè?
 
9-4-2018 Zoals gezegt. Er is niet veel te doen aan de Deuce. Dan maar een mooi kapje om het achterlicht. Twee minuten werk. Verder de olie nagekeken en banden opgepompt. Klaar voor het seizoen. Ik heb hem nu een jaar en heb zowaar krap 150 kilometer gereden met dit prachtige ding. Schiet lekker op. Maar goed, zo blijft hij nieuw.
 
Wat foto's toegevoegd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit waren de enige gelijke paintsets die ik kon vinden op internet. Er is ook een donkerblauwe uitvoering. Mooie maar prijzige uitlaat. Van deze paintset zijn er maar 200 wereldwijd verkocht. Mooi? Ik weet het niet. Maar we doen het er voorlopig mee.
 
01-04-2019 Uiteindelijk besloten dat het genoeg is geweest. Verkocht dus.
 
22-7-2020 Het komt niet vaak voor dat ik ergens spijt van heb. Al helemaal niet met de verkoop van motoren. Maar bij deze begon het na een paar maanden te knagen. Na nog wat andere motoren te hebben gehad vond ik in juli 2020 toch weer een betaalbare Deuce.
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages