CHANG-JIANG M1M 1956.

BLOG STYLE:
 
14-05-2016:

Kreeg een leuk bod dus hij ging weer weg.

09-04-2016:

De achterlichten vond ik niet mooi. Ook wordt ik graag gezien als er suffe automobilisten achterop komen. Vandaar dus een paar "eigentijdse" achterlichten gemonteerd. Model heet "kerkraam" en komt van Harley uit de jaren zestig. Geen originele hoor maar made in Taiwan. Had ze eerst grijs gespoten maar dat stond niet zo mooi dus werd het stemmig zwart. Verder op de motor nog wat matzwarte accenten aangebracht.

Het is erg moeilijk om een motor niet te mooi te maken maar ik kan het niet laten.
 
01-04-2016:

We leven in duistere tijden. Voor de zekerheid ligt er onder de achterklep toch wel een flinke voorraad reserveonderdelen, olie, extra benzine en gereedschap. Daarom maar een rondslingerend vitrineslot op de achterkep gemonteerd.

De zijspanrem gecontroleerd en niets vreemd gevonden. Span is klaar voor de wereld. Morgen nog even de olie nakijken.
 
30-03-2016:

Vandaag de accu in een neutrale kleur gespoten. Hij was wel erg geel. Ook hier weer alles goed vastgezet met de juiste boutjes en moeren. Deel van de electra met rubber ingepakt zodat het minder snel contact met de motordelen kan maken onder het rijden.

Meteen een snoertje gemonteerd voor de druppellader.

Ik wil deze motor een wat slordig en roestig uiterlijk laten houden maar ontdekte dat dat niet meevalt. Maak meestal alles netjes en poets veel. Even doorzetten dus.
 
29-03-2016:

Nieuwe remvoeringen en stevige veren. Even geleend uit een ander project. Hele zaakje goed schoongemaakt en alle schroeven even vastgezet. Op de juiste plekken wat olie en vet.

Opmerkelijk aan deze motor zijn veel bouten en moeren die niet vastzitten. De vorige eigenaar was waarschijnlijk erg druk met de motor in elkaar te zetten voordat hij hem verkocht. Bij de hele motor zitten er schroeven los. Geeft allemaal niets, we maken het weer prima in orde.
 
28-03-2016:

Bij een Chang is het altijd verstandig om af en toe eens wat uit elkaar te pulken. Zie hier wat er tevoorschijn kwam toen ik het achterwiel er even uithaalde. Een gebroken veer die zomaar rondhing.

Geen pretje als die een beetje ging rondzwerven tijdens het rijden.

Krijgt hij meteen nieuwe voeringen, die waren tot op de klinknagels versleten, en maken we alles schoon.
 
22-03-2016: Weer klaar voor een seizoen motorrijden. De zwarte wacht nog even op zijn restauratie.
 
 
 
 
15-02-2016:

Vanavond toch maar even de originele vork gemonteerd.

Is foeilelijk maar staat echt veel mooier op een Chang.
 
 
 
Natuurlijk komt deze motor weer van RB Motorhandel in Genemuiden. Grootgrutter in zijlepboxers uit verre landen. Altijd sleutelvriendelijke exemplaren en betrouwbaar onbetrouwbaar. Een complete Chang jiang met zijspan en achteruit. Op Nederlands kenteken en met het bouwjaar 1956. Natuurlijk uitgerust met startmotor (wordt een dagje ouder) en achteruitversnelling. Altijd weer kicken. Het blok is gereviseerd (?) met nieuwe cilinders en zuigers. Starten lopen en gaan volgens de verkoper. Onderhoudsvrije kleur Duits grijs. Helaas niet origineel maar who cares? Deukje of krasje, bijtippen met de roller.
 
 
24-12-2015:
Door tijdgebrek moest de laatste Harley het veld ruimen. Die stond werkeloos stof te vangen en daar zijn ze gewoon te duur voor. Er moet dan weer wat ingeruild worden. Werd het weer een Chinees wereldwonder: Chang-Jiang. Deze keer uit 1956 en voor mij nummer 9 in de reeks BMW kopieŽn. De vorige eigenaar heeft wat met een andere voorvork zitten sleutelen. Die gaat er vanaf denk ik. Hopen dat deze maar eens wat langer blijft. Die Harley kwam na drie maanden weer terug.
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages