CHANG-JIANG 1963
 
blog style
14-5-2016: Voorlopig gaat de zwarte even op stal in afwachting van een grondige opknapbeurt. Ondertussen was er weer een Chang met zijspan naar binnen gereden. Keek vast even de andere kant op. Een goede gewoonte van mij is om dan weer wat te verkopen want teveel werk is ook niet goed. Aldus verkreeg de zwarte een nieuwe eigenaar.
 
05-03-2016:

En zo is de opbouw weer begonnen. Lijkt alweer wat meer op een motor.

 
04-03-2016:

Voorspatbord passend gemaakt op de originele vork maar dan met bevestigingsbeugels om het spatbord laag te monteren. Gewoon 12mm RVS buis gebruikt mat platgeslagen uiteinden.
 
1-02-2016:

Omdat ik een originele BMW voorvork vond voor mijn andere project kon deze vork weer in de oorspronkelijk donor. Staat een stuk netter. Zo zijn we dan toch met de wederopbouw begonnen.
 
10-01-2016

Een stevige bok was zo gemaakt. Dus die er maar onder. Staat nu stabiel. Mijn handen jeuken maar eerst de BMW afmaken.
 
Uiteindelijk kreeg ik de middenbok uitgeklapt en stond hij stabiel daarop. Blokjes vervangen door een krik maar dat stelde mij niet helemaal gerust.

 
Het was zondag en ik had niks beters te doen. Dus eerst dan maar even een bok gemaakt waar het wat beter aan sleutelen is.

Gelukkig kwamen er later op de dag wat mensen langs en samen hebben we de roestbak op het schavotje geplaatst. Valt nog tegen al dat roestig ijzer maar met drie man ging het wel.

De piramides zijn ook niet in een dag gebouwd maar 's-avonds wilde ik hem toch even rechtop hebben. Blokje voor blokje heb ik hem omhoog geheveld. Elke keer een klein beetje kantelen en een plankje eronder en hoppa, staat.
 
 
10-01-2016:

Voorlopig gaat hij even onder een doekje. Eerst maar eens mijn lopende project klaarmaken. Gaat nog wel even duren.


 
09-01-2016:

Wat weet ik tot nu toe: Chang Jiang M1M zonder voorvork. Origineel 126 kilometer. Blok is los, zit nieuwe kabelboom bij. Voorwiel erbij, stuur en remankerplaat erbij. Koplamp en glas erbij en alles wat erop hoort te zitten. 


Nou, dat ophalen viel mee. Hij paste zomaar in mijn "Bipper". En die is echt niet groot. Zo zonder voorvork past er dus een motor in.
 
06-01-2016:
Daar ergens, onder al die prachtige rommel, ligt de motor die op deze pagina thuis hoort. Zo te zien moet er nog wat aan gedaan worden. We gaan het allemaal nog zien.

 


This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages