Triumph Trident 750 1993
 
 
10-10-2016: Het motorbloed kruipt waar het niet gaan kan. Het sleutelschuurtje was al een maand nogal leeg. Deze motor stond al regelmatig op internet. Heb er een gehad eerder dit jaar maar had hem weer te snel verkocht om ruimte te krijgen voor wat anders. Maar die zijn ook weer weg. Heerlijk ding om deze winter helemaal in orde te maken voor volgend motorseizoen. Bouwjaar 1993 en kilometerstand zo rond de 79000.
 
 
 
 
 
15-10-2016: Wat is hij eigenlijk lelijk hè? Maar ja, daar ben ik gek op. Begin dit jaar had er ook één maar die ging er weer uit om ruimte te maken. Na verkoop van wat ander spul en een lange winter voor de boeg zocht ik toch weer wat speelgoed. Kwam toen deze tegen en voor echt heel weinig werd ik eigenaar. We gaan zien wat er van terecht komt.
 
 
16-10-2016: Zo, eerst maar eens op de bok voor een grondige inspectie. Valt meteen op dat er een achterschokdemper van een 900 op zit die verstelbaar is. Eerste probleem al voorkomen door een kapot slangetje van de vakuümkraan te vervangen. Achterknipperlichten zijn aan vervanging toe en een nieuwe achterband is wel nodig. Als het wiel er uit is ga ik meteen de exenters omhoog draaien waardoor de motor ongeveer 4 cm zakt aan de achterkant. De chokekabel lekker in de olie gezet om problemen zoals bij de vorige Trident te voorkomen.
 
17-10-2016: Soms is het handig om een technische vraag op een forum te plaatsen zodat kenners er hun mening over kunnen geven. Daarom bovenstaande foto over het verwijderen van een palletje op de remverankering.
 
19-10-2016: Achterwiel er uit om een nieuwe band om te laten leggen. Rib uit je lijf.
 
25-10-2016: De truuk met het omdraaien van de excenters van de achteras werkte helaas niet. Het is een manier om de achterkant wat lager te maken. Dit is het verschil. Bij de normale afstelling stond de band op de bok, alhans net erboven. Hier is goed te zien dat het wiel nu zeker 4 cm hoger zit. Helaas loopt de onderkant van de ketting dan tegen de achtervork op. Lijkt mij niet goed.
 
26-10-2016: Nog een kleine update aan de motor. Nieuwe spiegels en knipperlichten. De knippers zijn modellen die zo dicht mogelijk bij het origineel zijn. De spiegels zijn wat moderner omdat ik de ronde nogal saai vind. Samen met een nieuwe achterband en een gell-accu is hij er helemaal klaar voor.
 
25-02-2017: Motoren komen en motoren gaan. Omdat er geen plek meer was voor mijn nieuw aangeschafte DNEPR met zijspan moest er wat plek komen. De prachtige Triumph vond weer een nieuwe eigenaar in het noorden van het land.
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages