Harley-Davidson FLT 1982

 
Vergelijk deze foto eens met de BMW R25 in deze serie. Daartussen zit ongeveer 30 jaar motorrijden. Die verhuiswagen is mijn Harley FLT uit 1982. Aangeschaft rond 1990 van een Amerikaan die na drie maanden vakantie in de provincie Europa weer naar huis wilde. Ik wilde hem niet en zo kwamen we een prettige prijs overeen. Ik heb hem zelf ingevoerd en alle belasting betaald. Die kuip was een doorn in mij oog hoewel ik er na verloop van tijd aan ging wennen. Het ding reed als een locomotief. Eťn van de best rijdende Harley's die ik heb gehad. Dit is zo'n model dat toen niet zo populair was in Nederland. De FLT is regelmatig te koop voor prijzen die wat lager liggen dan de vergelijkbare FLHS uit die tijd. En dat alleen maar omdat hij door de kuip zo op een Goldwing lijkt. Weten we meteen waar Honda zijn ideeŽn vandaan haalt.
 
De kuip is niet het mooiste deel van de FLT. Hij is er namelijk vrij eenvoudig af te halen en kan vervangen worden door originele Harley onderdelen. Die moet je wel opsnorren.

Twee keer naar de toenmalige beurs Vehikel, vier sloperijen en een officiŽle Harley zaak leverde alle onderdelen op. Paar dagen sleutelen en hop de FLT is een FLHT (of FLHS). Ik weet nog steeds niet of ik hem nu mooier vind, hij lijkt zo gewoner.
 
Hoewel de Harley soms wat nukken heeft bleef ik er nog regelmatig op rijden. Een motor zonder sleutelen is geen motor maar en vervoersmiddel. Er zitten twee flinke koffers op zodat gereedschap altijd mee gaat hoewel ik het zelden onderweg nodig had. 

 
In augustus 2003 heb ik deze prettige motor geruild voor een Harley-Davidson WLA Liberator uit 1942. Toch twaalf jaar in bezit gehad.
 
 
 
 
 
This site is designed and made by Ben van Heldencopyright on all pages