M-72 1950
info over de M-72 staat hier, dit verhaal begint onderaan de pagina
 
27-11-23: Eindelijk kwam het replica model voorspatbord binnen uit de Oekraïne. Past volgens de verkoper precies. Nou ja, de zijbeugels waren aan elke kant 3 cm te kort. Daar ga je toch niet over zeuren? Of toch maar wel? Of maar gewoon een nieuwe beugel maken?
 
 
 
20-11-23: Als je werkt met een gekochte draadboom kan het wel eens zijn dat die draadboom voor een andere motor is gemaakt. Ik hou dus wel wat draadjes over. Die ga ik één voor één nalopen en kijken waar ze naar toe gaan en waar ze voor bedoeld zijn.
 
17-11-23: Draadjesdag. Vandaag voorzichtig maar eens gaan kijken naar al die gekleurde draadjes in de koplamp. Gelukkig heeft de vorige eigenaar een complete draadboom gebruikt alleen is het niet te controleren of die ook voor deze motor is. Maar goed, aan de slag. Nu heb ik ongeveer vijf verschillende schema's en ze zijn bijna allemaal in het Russisch. Schiet lekker op.  Draadje voor draadje en het komt vast wel goed hoop ik.
 
12-11-23: Vandaag contact gehad met Florus, de vorige eigenaar. Hij had de motor in 2005 in onderdelen gekocht bij Fred in Lommel. Een bekende handelaar in België. In die tijd heeft hij het grootste deel al opgeknapt en aan mij om dat af te maken. Ik doe het rustig aan anders moet ik weer wat anders gaan zoeken.
 
 
 
11-11-2023: Hij werd weer keurig bezorgd door RB-motorhandel dus hij kon meteen op de brug voor een eerste inspectie. Er moet nog veel gebeuren maar wat er al aan gedaan is ziet er netjes uit.
 
 
29-10-23: De motor is nog niet binnen of ik liep tegen een beter/mooier voorspatbord aan op het eeuwige net. Prijs was fors maar gewoon doen en niet te lang over nadenken. Als ik het huidige spatbord weer verkoop dan was het niet duur. Dit model hoort op de motor.
 
oktober 2023: Een lange winter ligt in het verschiet. Wat doe je dan? Je zoekt een project. Dan kom ik vaak in Genemuiden terecht waar Richard soms motoren heeft waar weinig mensen aan willen beginnen maar ik soms wel.
 
Deze keer ziet het er niet zo hopeloos uit. Hij heeft een jaar of twintig droog opgeslagen gestaan en de vorige eigenaar heeft er al veel aan gedaan. Misschien hoor ik ooit eens wat precies. Voorlopig is het plan om hem aan het lopen te brengen. Het is een M72 uit de jaren vijftig en toen werden ze nog niet Ural of Dnepr genoemd. De fabriek werd KMZ genoemd. In 1950 kwamen er een aantal motoren uit Irbit om in Kiev een productielijn op te zetten wat zo rond 1951 ook daadwerkelijk gebeurde. Na 1953 werd voorzichtig begonnen met de export van motoren en de verkoop aan particulieren. Na 1954 kon "iedereen" er een kopen.
 
Het ziet er naar uit dat dit een M72 uit Kiev is met een mengelmoes aan onderdelen. Maar dat is gebruikelijk met deze motoren na al die jaren. Het kenteken dat er bij zit is uit 1950 wat het lage framenummer kan verklaren. Het blijft voorlopig een solomotor omdat ik geen plek meer heb voor een zijspan. Het blijft ook een legermotor. Grijs is niet zijn originele kleur maar populair op dit moment.
 
Tank en voorspatbord zijn van een Chang-Jiang. Ik vind dat niet zo mooi maar misschien laat ik het maar zitten of toch maar vervangen. De wielen zijn ook verbeterd maar daar merk je erg weinig van, ze worden bloemkoolwielen genoemd. Meer info komt hierboven te staan.
 
 
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages