Harley-Davidson WLA "Liberator" 1942

 
Na 12 jaar gereden te hebben op een heerlijke FLT uit 1982 werd het toch tijd voor wat anders. Een nieuwe Harley zit er niet in en wat moet ik er eigenlijk mee dus werd er weer teruggevallen op een oude liefde, de Liberator.

Ik heb er al een paar gehad en eigenlijk zijn dat de leukste harleys om mee te rijden en te hebben. De FLT vond via Marktplaats een gelukkige nieuwe eigenaresse en zij ruilde haar Lib in.

Er moet nog het een en ander gebeuren maar dat hoort bij een motor van meer dan 60 jaar oud. Kijk en geniet.
 
Aan deze kant ziet alles er redelijk goed uit. De kilometerteller heeft een witte wijzerplaat en dat is niet origineel. Ook de tassen zijn niet de originele modellen maar daar lopen we nog wel tegenaan. Verder ziet de motor er compleet uit. Het niet originele luchtfilter dat te zien is op deze foto is inmiddels vervangen door een nieuwe uit Alaska. NOS noemen we dat tegenwoordig. Het munitiekistje op de voorvork is ook verwijderd.
 

De rechterkant laat goed de gietijzeren cilinderkoppen zien. Deze werden bij de vroegere (1939-1941) modellen gebruikt en hebben een lagere compressie dan de aluminium modellen. Deze gietijzeren koppen werden vaak gebruikt voor motoren met zijspan. Het zadel zit op een korte brug waardoor je nogal dicht op het stuur zit. Een langer exemplaar is welkom evenals een "Thompson" geweerhoes en tassen. De Thompson geweerhouder heb ik voorlopig van de voorvork af gehaald. Vind hem kaler toch mooier. Een gemis in het totale beeld is het gereedschapskistje, dat zit er dus niet op. Nog niet op.

 

De uitlaat heeft hier nog wat kachelzwart nodig en ook de veer van de jiffy moet even nagekeken worden. De lelijke tassen zijn inmiddels ook verkocht. De uitlaat is later toch vervangen voor een nieuwe.

 

De motor is voorzien van een achteruit versnelling maar die deed het nog niet. Waarom moet ik nog uitzoeken. Goed te zien is de ontbrekende gereedschapskist onder het zadel.

 
Beide tankdoppen zijn leuke aftermarket producten maar horen er niet op. Daar komen dus anderen voor. Links op de benzinetank hoort een hoger model en rechts op de olietank komt een platter model met sticker "OIL" er op. Een klein detail zoals de knop van de versnellingspook moet ook nog vervangen worden.
 
Mijn bedoeling was om deze motor met zoveel mogelijk originele onderdelen zo compleet mogelijk te maken zonder al te veel gaan lopen zeiken over de juiste jaartallen. Het is leuk om een originele motor te maken maar sommige mensen kunnen ook overdrijven. Er is een goed boek van Bruce Palmer (zie de boekenpagina) maar voor mij gaat dat te ver. Zo'n motor heeft veel meegemaakt in de oorlog en vooral daarna werd er echt niet gekeken of de onderdelen wel op het juiste jaartal werden gemonteerd. Verder zit er ook nogal wat verschil tussen de onderdelen omdat die vaak van verschillende toeleveranciers kwam. Monteer maar eens een uitlaat. Bij de een past hij meteen en bij de ander komt hij er haast niet onder.

d

Beide achterlichten werden even "goed" gezet want ze zaten verkeerd om. Zo'n klusje kost je dan toch een halve dag voor dat alles weer werkt. De Scabbard-holder (geweer-tas-houder) en het munitiekistje zijn allebei vervangen door echte "hard to get" dure originele exemplaren. Zie ze nog maar eens te vinden. Meteen maar een nieuwe leren scabbard er in gezet, originele zijn niet te vinden of onbetaalbaar. Leer slijt nu eenmaal en we hebben het over spullen die meer dan 60 jaar oud zijn. De motor staat ferm op zijn achterbok, ook nieuw. Ook de spiegel is een "originele kopie"!

De nieuwe munitiebox met verkeerde sluiting. (Komt van een Zwitsers kistje) Gelukkig ben ik geen kniesoor. Geschiedenis mag je dus zien in een motor. Verder is het interieur en het glas van de koplamp vernieuwd en ook het voorkantje van de verduisteringslamp op het voorspatbord is nu origineel. (Komt uit de States) Wat moeilijk te zien maar het voorspatbord zit in zijn juiste positie. Hij zat te laag omdat er een verkeerde koplamphouder op zat. Ook vervangen. (Kwam bij Motormechanica in Nieuwegein vandaan, zie linkpage)
 
Nee hoor, er zit geen Thompson in de scabbard. Ik vond alleen de kolf op een site en heb die over laten komen uit de US. Staat wel cool zo. Stoffel, nog bedankt voor het leveren van het vernieuwde frontje van de in Parijs gevonden claxon.  De originele, grote verduisteringslamp, een Guide, kwam van een Liberatorfan uit Amsterdam. Let goed op als je er één wil kopen, vaak zijn het Jeep-lampen. Ook de originele tankdoppen hebben hun weg uit de US naar Utrecht gevonden. (Ebay)
 

Op de foto's helemaal bovenaan kun je zien dat het gereedschapskistje ontbreekt. Een originele is niet of moeilijk te vinden maar de vervangende zijn zeer goed nagemaakt. Je moet kenner zijn om het verschil te zien. Aan de andere kant van het frame hangt een nieuw luchtfilter. Ja, nieuw, kwam in de originele verpakking uit Alaska.

In Oktober 2005 kwam ik op Marktplaats een zijspan tegen dat "zo" naast de Liberator kon worden gezet. Na wat overwegingen, ik wilde namelijk en Ural kopen voor de bak, toch maar gaan kijken in het hoge noorden en besloten om de bak van Libratorfan PietXXX over te nemen.

 
Later heb ik er nog een zijspan aangezet >>>.
 
 Uiteindelijk is de motor weer ingeruild voor een prachtige DUECE.
copyright on all pages: Ben van Helden (c)