Universal "Junior" "The Restoration"

Foto's / Pictures Information The Junior Register Folder Restoration
 
In maart 2014 besloot ik dan maar om de motor voorzichtig te gaan ontmatelen om hem aan het lopen te maken. Ik laat dus voorlopig even alles zitten. Een zuiger zal eerst gescoord moeten worden want zonder loopt hij nu eenmaal niet. Eerst dus maar slopen:

 
De imposante cilinder met maar 250cc. Nog wat stoffig maar dat komt wel goed. Helaas was de zuiger niet aanwezig dus er was erg weinig compressie :-)
 
Volgens berichten op internet en de documentatie die ik heb zou de cilinderkop een speciale constructie zijn. Na het verwijderen van de kleppendeksel lijkt dat er niet echt op. Ziet er allemaal toch gewoon uit. Zou kunnen dat de tuimelaars met naaldlagers zijn gelagerd. Kom ik dan later wel achter.
Tuimelaars zijn inderdaad gelagerd in hele dunne naaldlagers. Voorzichtig heb ik ze dus gedemnoteerd. Mooie solide constructie.
De tuimelaars moesten eerst gedemonteerd worden om de stoterstangen te verwijderen. Die moesten er eerst uit om de kop van de cilinder te kunnen halen. Duidelijk te zien dat er geen zuiger in zit. Waarschijnlijk een afgebroken revisie waarna de motor provisorisch weer in elkaar is gezet. Alle moeren en bouten zaten dan ook los. Het roestduiveltje heeft wel wat toegeslagen maar het ziet er niet erg uit.
Hier is de cilinder ook gedemonteerd en zo te zien is er geen grote schade daar onderin. Wat vliegroest maar dat is geen ramp.

Bikes was sold.
 
This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages