Harley-Davidson WLC 1943
 
Alle motoren hebben zo hun verhaal. dat maakt ze zo interessant. Daarom zijn nieuwe motoren zo saai. Dit is het begin van een verhaal dat al begon in 1971. Wanneer het eindigd? Wie zal het weten. Ergens in 71 kochten Hans en Loes een blauwe Liberator in Noord-Holland en ze hebben er tot 2014 lief en leed mee gedeeld. Hij werd al snel legergroen gespoten.
 
Op een gegeven moment komt de motor in de garage te staan en werd er steeds minder op gereden. Zo gaat het zo vaak. April 2014 werd het dan tijd om afscheid te gaan nemen en Loes nam contact met mij op met de vraag of ik nog tips had voor de verkoop. Op een mooie zonnige dag in maart ben ik maar eens gaan kijken wat het precies was. De bijgaande foto's waren inmiddels opgestuurd. Het is een WLC met een bouwjaar 1950. Helaas kan dat niet maar dat zie je wel vaker met oude motoren.
 
De motor was zoals op de foto's te zien. Hans vond hem zo prachtig maar er moet nog wat gedaan worden aan de motor. Het is een mengelmoes van verschillende onderdelen en vooral het uiterlijk heeft wat "aandacht" nodig. In de praktijk betekend dat een volledige revisie.
 
Daar staat hij dan, klaar om naar een ander adres te verhuizen. Na 43 jaar een andere eigenaar.
 
 
 
Zo, thuis, voor de gebruikelijke statiefoto's voor de deur. Altijd handig om te bewaren. We zien hier een Harley WLC uit 1942 of 43. Dat moet ik nog even uitzoeken. Het type is een WLC, dus gebruikt door het Canadese of Engelse leger, en geen WLA. Herkenbaar aan de standaard onder het voorwiel. Verder is het een mengelmoes van onderdelen die we nog moeten plaatsen.
 
Het blok is een nieuw blok zonder nummer. Dat is jammer want een "Liberator" is terug te brengen aan de hand van het bloknummer. Gelukkig heeft deze motor genoeg andere punten om hem te herkennen. We gaan nog even precies het boek van mijnheer Palmer lezen om te kijken of het een exemplaar uit 1942 of 1943 is. Dat zijn allemaal kleine dingen die meestal niet weg-gerestaureerd worden. Maar het blijft lastig na al die jaren.
 
De wielen zijn bij een WLC uitwisselbaar. Bij een WLA kan dat niet.
 

Goed te zien is dat de motor ooit klaar is gemaakt om een zijspan te bevestigen. Wat ontbreekt is de gereedschapskist. Lopen we wel weer tegenaan. De uitlaatdemper is van een na-oorlogs model. De tassen zijn geen militaire maar uit de jaren vijftig. Natuurlijk hoort de grote munitiekist niet achterop. De kist is handig maar een beetje groot. De tassen hebben helaas hun beste tijd gehad en zijn in de prullenbak terecht gekomen. Op het voorspatbord zit een schattig lampje maar niet origineel.
 

De ster en nummer horen ook niet op dit type thuis. De lange veer aan de kickstarter is er om deze weer terug te laten komen. We gaan de komende dagen eerst maar eens wat dingen verwijderen en schoonmaken. Dan eens kijken of hij wil lopen. Voorlopig plan is dat hij helemaal uit elkaar gaat en als nieuw wordt gerestaureerd. Gaat nog even duren want ik ben met een andere motor bezig. Voorlopig gaat hij even aan de kant. Nou ja, straks dan. Eerst even alle niet originele onderdelen eraf gehaald om te kijken wat we in huis hebben gehaald. Alles wijst erop dat we hier te maken hebben met een WLC uit de tweede serie. Bouwjaar dus 1943. In 1942 hadden ze een hoge koplamp en kistje op het voorspatbord. Tijd genoeg om eens rond te kijken wat we er mee gaan doen.
 

De eerste nieuwe onderdelen zijn binnengekomen en gemonteerd. Goed bijpassend zadel, gereedschapskistje, een kickstarterveer en achterop een broodrooster of ook wel duivenplat genaamd. Voorlopig gaat hij nu even aan de kant om eerst een ander project af te maken. De FLT toerbak. Na bestudering van de motor door een kenner is definitief vast te stellen dat we het hier hebben over een WLC uit 1943 van het type Export. De rest van de onderdelen daarvoor gaan we nog zoeken. Is nu niet zoveel meer nodig. Vooral de kleine lampjes zal moeilijk worden maar replica vind ik ook best. Daarna gaat hij helemaal uit elkaar.
 

Eerst maar eens een paar werkbanken neergezet voor dat ik ga beginnen aan de sloop. Wat ik ga doen weet ik nog niet. Misschien een totale restauratie of gewoon zo laten en hem lopend maken. We zien wel. Eerst moet de nieuw binnengekomen FXLR nog even van de brug. Voorlopig ga ik eerst inventariseren wat er op zit. Dan eens even met wat deskundigen praten wat het beste plan van aanpak is. Dan bepalen wat het gaat worden. In ieder geval een WLC. Het liefst wil ik een model met het kistje voor op het spatbord. Deze wordt de Domestic genoemd maar dit is een Export. Detail verschillen, maar toch. Denken we nog even over na. Uit elkaar halen is een paar dagen werk. Maar weer in elkaar.......Hoe dan ook, ik ga er de tijd voor nemen. Heb geen haast en genoeg om op te rijden.
 
Augustus 2014: De eerste opstelling ter inspiratie voor wat gaat komen. Dit zijspan moet dus aan dit wrak komen. Die kwam ik tijdens mijn vakantie in juli tegen. Onder meer daarover. Eerst wilde ik hem helemaal gaan restaureren maar het lijkt mij leuker om hem eerst maar eens technisch in orde te maken en er een zijspan aan te hangen. Heb eigenlijk nog nooit een "ratbike" gehad. Ik ga eerst alle lagen vet en vuil voorzichtig wegwerken en dan kijken wat er allemaal vernieuwd moet worden.
 
5 september 2014: Vandaag maar eens begonnen met schoonmaken en ontvetten om te kijken wat we in huis hebben gehaald. Verder wat zaken gedemonteerd die we niet nodig hebben om hem te starten. Dit weekend gaat de carburateur in de ultrasone en dan kijken of er ook vonkjes te vinden zijn ergens. Wat benzine er in. Olie checken en nog wat kleine dingen en dan.......
 
8 september 2014: Sleutelen aan dit soort motoren is ייn groot avontuur. Je weet nooit wat je tegenkomt. Positief gezegd: weinig onderdelen zijn aan de aandacht van de vorige eigenaren ontsnapt. Het aantal absoluut niet originele onderdelen, beugeltjes, 220 draad, kroonsteentjes en plakband zijn echt nooit door de fabriek zo bedacht. Groot voordeel is dat alles lekker los zit, alles. Groot nadeel is dat bijna alles rot of echt rot is. Kortom, de onderdelenhandelaar gaat weer goud verdienen. Aan mij.
 
18 september 2014: Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er allemaal gedaan moet worden. De eerste partij, vooral kleine, onderdelen is binnen om alles weer een beetje op het redelijk niveau te krijgen. Hij heeft heel wat geleden de afgelopen jaren. Voorlopig ga ik hem niet helemaal origineel maken maar wat ik vernieuw wordt wel WLC zodat hij een beetje in stijl blijft.  Valt niet mee maar de originele achterlichten zijn gevonden en die komen er op, samen met een nieuw deel achterspatbord. Natuurlijk gaat die witte ster op de olietank weg. Die zat alleen op de WLA.
 

Tijdens mijn vakantie vond ik een zijspan voor een WLA en ontstond het idee om die aan mijn WLC te hangen. Eerst zou ik die WLC helemaal als nieuw gaan opknappen maar nu bedacht ik dat het leuker zou zijn om hem zo origineel, dus absoluut helemaal niet origineel en rommelig, te houden.
 
Dit is de "vondst" van Marktplaats. In hoeverre het verhaal klopt vind ik niet zo belangrijk, zoek ik nog uit. Zal een mooi gezicht worden als hij er aan hangt. Ik heb dat wel eens eerder gedaan maar hier zitten de oorspronkelijke delen bij waarmee je de zijspan aan een Liberator kan hangen. Die had ik toen niet. Hier staat mijn oude zijspanproject.
 
Tekst Marktplaats: Liberator WLA zijspan te koop. Type: M72 Komt uit de collectie van Michel Clements welke hem in Rusland heeft opgespoord. Google: Harley Lend Lease voor de foto's zoals deze werd aangetroffen. Deze zijspannen werden door de Russen aan de door Amerika geleverde WLA's gekoppeld in WOII. Leuk project met wat werk om straks weer aan de WLA te bevestigen.Komt met alle koppelstukken zoals op de foto's staan.
 
Waar ik erg blij mee ben zijn de originele aansluitstukken uit Rusland. Die had ik nog nooit gezien en zien er behoorlijk origineel uit. Wel een paar nieuwe dele erbij. Ga nog uitzoeken hoe het precies zit. Nog wat sfeerplaatjes van internet:
Hieronder is een duidelijk plaatje van het gebruik. Vanwege rubber tekort en origine wielen hadden ze niet allemaal reservewielen. Later werden er Ural wielen aangepast. Wat valt op: Ural achterlicht, geen achter valbeugel. Laat type voorspatbord, geen spiegel, soms broodrooster, soms niet.
Op de site van onze Belgische vriend "The Liberator" staan de volgende foto's. Duidelijk zien we hier een Ural zijspan van het eerste model. Daar zijn er erg veel van gemaakt dus of het hier gaat over een origineel WLA model is nog niet helemaal zeker. Maar eigenlijk maakt dat ook niks uit. Eigenlijk zijn ze alleen te onderscheiden door hun andere aansluitingen en de wieldiameter. Harley heeft 18" en de Russen 19". Later blijkt, tot mijn verrassing, dat dit hetzelfde zijspan is dat ik nu in bezit heb.
Het lampje op het spatbord wordt nog steeds gebruikt op de Chang-Jiang motoren uit China.
Interessante extra lamp terwijl de koplamp is afgeschermd. Lijkt wel een aangepaste Guide. Foto onder: ze waren er dus ook met scherm.
 
21 september 2014: We gaan het even over achterlichten hebben. Kunnen Harley liefhebbers uren over praten en schrijven. Doe ik dus ook. De WLC wijkt wat af van de WLA Liberator. De WLC heeft op het voorspatbord een klein lampje en hetzelfde model werd gebruikt als achterlicht(en). We gaan het dus even over achterlichten hebben. De WLC wijkt af van de WLA Liberator. De WLC die naar Europe en de rest van de wereld werd gestuurd wordt ook wel de "Export" genoemd. Die heeft op het voorspatbord een klein lampje en hetzelfde model werd gebruikt als achterlichten. (Lampje schijnt overigens van Nederlandse origine te zijn volgen een kenner.) Ik ga mijn motor niet restaureren maar weer gebruiksklaar maken. Maar alles wat ik verander moet wel zo origineel mogelijk zijn. Deze achterlichten zijn enorm gezocht door restaurateurs dus nogal prijzig. Een replikasetje kost momenteel € 170,-. Foto hiernboven een origineel setje met bijpassende kentekenplaathouder op een motor bij Motormechanica in Nieuwegein.
 
Foto hierboven is hetzelfde setje met kentekenplaathouder op een motor bij Motormechanica in Nieuwegein.
 
Foto hierboven is van een origineel lampje op het voorspatbord van een WLC Export. Er zijn twee verschillende modellen zoals op de foto's te zien is. Lampje links staat bekend als een "vroeg" model. Foto is ook gemaakt bij Motormechanica in Nieuwegein. Let vooral op de zwarte boutjes.
 
Ik heb al veertig jaar zo'n lampje liggen en na lang zoeken vond ik dat weer. Op de foto de messing uitvoering. Toen weken lang overal sites afgezocht, Ebay en Marktplaats hadden er ook geen te koop. Om een lang verhaal kort te maken. Na een tip van Larry bleek dat die dingen gewoon nog te koop zijn. Wonderlijk maar waar. Ziehier drie nieuwe lampen.
 
Dan maar zelf een achterlicht produceren. Kees Roozenboom had gelukkig nog een kentekenplaathouder liggen maar die was wat mishandeld. Ik had de beugel en ik had de lampjes.
 
Na wat passen en meten een strip Messing van 3 mm genomen en op maat gemaakt. Gewoon lekker met de hand en figuurzaag. De gaten heb ik met koperstaf dichtgeklonken en de messing strip met Tin op de ijzeren beugel gesoldeerd zodat de koperen klinknagels ook meteen goed vast zaten. Komt nooit meer los.
 
Beetje verf, de lampjes erop en hoppa, WLC. Lijkt net echt. Rode reflectors komen nog. Ik zaag gewoon een achterlichtje van een fiets kapot.
 
27 september 2014: Hier moet nog heel wat pas en meetwerk aan te pas komen. Een nieuw spatbord achterstuk kwam uit Duitsland met daarop de zelfgemaakte beugel en nieuwe lampjes. Ik weet het, het zijn niet de originele klinknagels maar M6 boutje. Eerst ga ik alles pas maken voordat ik het ga klinken. Er moeten nog wat gaten dichtgelast worden.
 
De bobine op een originele manier op het frame gemonteerd. Ook de koppelingskabel maar meteen een nieuwe voor opgehangen. Straks is het lastig om daar nog bij te komen. Vandaag ook een bijna origneel achterlicht gemaakt in afwachting van een ander achterspatbord. Meer daarover hieronder bij de achterlichten.
 
2 oktober 2014: Spatbord min of meer uitgelijnd en het lampje iets rechter gezet. Moet zo kunnen. Nu nog wat slijp, plamuur en spuitwerk en het lijkt op een echte WLC. Voor de zekerheid ga ik wel een extra achterlicht op de zijspancombinatie plaatsen. Met deze lampjes ziet niemand je rijden. Ook de kentekenplaatverlichting ontbreekt op dit model.
 
2022: Uiteindelijk is de motor met zijspan weer verkocht alleen heb ik geen idee meer wanneer.
 
This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages