HONDA VT1100C 1987
 
26-1-2020: Eerste stukkie rijden nadat alle draadje op de goede plek lagen. Even gekeken of de fan aansloeg en dat gebeurde. Klaar voor de zomer maar eerst nog even een keuring.
 
 
4-1-2020: Vandaag mocht de Honda even buiten spelen. Ziet er toch leuk uit zo? Ik heb hem even goed laten warm worden om te kijken of er nog problemen zijn. Inderdaad er was wat, geen knipperlicht aan één kant. Zoeken we nog uit. Het verleggen van de bedrading heeft wel geholpen bij het blijven branden van de koelwaterlamp. Die doet dat nu niet meer. Het was nog te koud om te kijken of de ventilator aan zou slaan. Merken we later wel. Dus, op naar de keuring.
 
 
Bij elke motor die ik lang of kort heb gehad zoek ik altijd even de geschiedenis op. Tik maar op de foto om de geschiedenis van de Honda Shadow te lezen.
 
 
31-12-2019: De Honda mocht weer even terug op de bok. Bij een proefritje bleef het rode lampje van het koelwater branden. Geeft geen goed gevoel. De hele bedrading van de andere teller opnieuw aangesloten en hopelijk is dat nu ook opgelost. Als hij blijft branden heb ik echt een probleem. Blijven over: drie draadjes. Van twee oranje weet ik dat dit de verlichting van de knippers is maar een groene draad blijft alarmerend nergens op aan te sluiten.
 
 
18-11-2019. Dit is wat ik aantrof na het verwijderen van de tank. Spaghettidraad. Maar als je het voorzichtig uit elkaar plukt wordt alles vanzelf wel duidelijk. Vanavond dus de teller gemonteerd. Was een Plug and Play zaak. Alles paste meteen en kon gewoon een stekker verwisselen en wat draadjes nalopen en wat stekkertjes veranderen. Nog even zitten stoeien met rubber ringen en busjes maar een olieslang bracht uitkomst. Misschien toch nog op zoek gaan naar een hoger stuur.
 
 
17-11-2019: Zo, uitlaat en beschermkappen zitten er weer op. Was nog even wat aanpassen want je kunt hier de jaren wel  aflezen. Maar het zaakje zit weer in elkaar. Brasso heeft weer wonderen verricht. Moet alleen eigenlijk nog de originele teller monteren. Ben benieuwd of de bedrading aangepast is want dan wordt het nog een klus. Maar het is netjes gedaan dus komt ook wel weer in orde.
 
 
11-11-2019. Omdat de motor op Belgische papieren staat vond ik het verstandig om de lawaaidempers die er opzaten maar even te vervangen voor een paar burenvriendelijke exemplaren. Dat vind de RDW netjes. Vond een bruikbaar  setje voor niet teveel geld bij MPARTZ en die waren snel binnen. Monteren was niet echt ingewikkeld maar ik liep vast omdat er een pakking tussen de pijp en de demper moest zitten. En die had ik niet zomaar liggen. Dus wachten we nog even op de nalevering. Was vergeten dat veel Japanse merken een pakking gebruiken tussen de uitlaatpijp en demper. Ze zijn nu wel stil, erg stil, echt erg stil.
 
 
3-11-2019. Zo, dat was een productief dagje. Olie en filter dus ververst en alles nog eens nagelopen. Schrok even van de kleur van de olie. Die was rood. Zeker modern. Toen bedacht ik dat die twee achterknipperlichten er wat somber bij hingen. Zie je vaak op wat oudere motoren. Hij is tenslotte al 32 jaar oud. Van Marktplaats al een paar knippers gehaald voor de zekerheid en die kwamen goed van pas. Was toch wel erg veel werk om die dingen even te vervangen. Hij lijkt scheef maar dat komt voornamelijk omdat hij niet recht op de bok staat. Zag ook dat de achterreflector ontbrak. Puntje voor de keuring.
 
3-11-2019. Vandaag de olie verversen en nog wat dingen nalopen. Kijken of ik de originele dempers erop krijg. De motor heeft een paar jaar ongebruikt ergens gestaan wat aan de kurkdroge accu te merken was. De olie was nog wel redelijk maar het is slimmer om het toch even, samen met het filter, te vervangen. Het is onzin om dat elk jaar te doen maar in dit geval wel beter.

Verder nog het koelwater checken en opzoeken hoe het zit met een speciaal filter dat verplicht is in Californie want daar komt hij oorspronkeljk vandaan.

Wel leuk om te weten is dat de motor gewoon in de US is gemaakt. Leuk weetje voor een nepharley.
 
 
 
 
2-11-2019 Wat plaatjes bewerkt uit de manual, Niet omdat het moet maar omdat het kan,
 
 
31-10-2019. Verse benzine er in, bougies schoongemaakt, chokekabel gesmeerd en nog wat van die dingen gedaan. Toch maar proberen of hij wil lopen. Contact aan, choke uitgetrokken en plof plof. Eerst op één cilinder maar de tweede kreeg er snel zin in. Morgen nog even wat carburateurreiniger in de tank en hem eens even goed laten lopen, buiten dan. Daar gaat mijn winterproject, hij is eigenlijk al klaar. Nog olie verversen en laten keuren.
 
 
30-10-2019. Kon het niet laten om het andere stuur te monteren. Vind hem nog iets te breed voor het mooi maar voorlopig mag hij blijven. Meteen de originele spiegels erbij en hoppa, terug naar origineel.
 
29-10-2019. Even een mooie nieuwe kentekenplaat houder gemaakt en gemonteerd. Is dat ook weer netjes. Nieuwe accu is ook binnen dus morgen maar eens gaan kijken of hij wil lopen. Handig voor een motorfiets als hij dat doet.
 
27 Oktober 2019. Kon het natuurlijk niet laten. Even de brommer, met hulp, op de bok gezet en er wat afgesloopt. Accu was overleden dus maar een nieuwe besteld. Origineel stuur ligt al klaar en verder veel stof wegpoetsen. Wat vliegroest hier en daar en dat is het voorlopig. Ik ga verder kijken als hij even loopt. Moeten voor de keuring wel originele dempers op. Wordt zoeken want die zie je niet veel.
 
 
26 Oktober 2019. Tja, daar zit ik dan zonder Harley of project na mijn avontuur met een andere motor. Is mij niet vaak overkomen. Gelukkig heb ik een goede relatie met RB-motorhandel in Genemuiden dus al snel kwam er een inruilertje voorbij, uit België. Handig, kan ik lekker eerst sleutelen zonder verzekering of andere kosten. Kenteken komt dan wel. Voorlopig mag ik toch even niet rijden omdat ik mijn schouder gebroken heb maar dat gaat vanzelf wel weer over. Hier dus de eerste foto's zoals hij, niet lopend, binnen kwam. Mooie kleur en niet al teveel aan gerommeld is de eerste indruk.
 
 
Het is dus een Honda VT1100C SC18E uit 1987. Kilometerstand is onbekend want er zit een andere teller op. Die wordt ooit weer vervangen voor het originele model. Ook het stuur vind ik waardeloos maar een originele ligt al klaar. Het eerste dat eraf gaat is die sideplate voor het kenteken. Afschuwelijk lelijk. Kortom, hij gaat weer zoveel mogelijk naar origineel dat is nu eenmaal de norm hier in huis.
 
 
Waarom weet ik niet maar de laatste tijd vind ik de choppers uit de jaren tachtig ineens weer mooi. In die tijd zelf vond ik het maar slechte kopieën van het grote voorbeeld. Maar nu, prachtig. Niet die verbouwde standaardmodellen maar de echt als chopper ontworpen zoals deze. ik heb al eens een VT1100 gehad maar heb toen snel besloten dat het dan toch maar een "echte" moest worden. Hoe lang deze blijft zal nog even een vraag blijven. We gaan het allemaal zien.
 
 
Staat overigens op de buddyseat dat hij in de US is gemaakt. Die zoeken we nog even op. Sammenvattend, een buitengewoon betaalbare Sportster-immitatie om een beetje op rond te knorren. Tot er weer een echte binnen staat.
 
 
Altijd weer leuk om het originele boekje en boordgereedschap te vinden. Maakt het compleet. Hieronder de foto waarop ik besloot hem maar te kopen.
 
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages