Condor-Puch C 50 Luxe 1958
 
blog style
1967 was het jaar dat ik mijn eerste motor kocht. Een DMF. Ik had toen al een brommer, een Tomos. Nu is dat 50 jaar geleden en ben ik toe aan mijn nummer 100 in een lange reeks brommers en motoren. Al of niet voorzien van een zijspan. Dat is gemiddeld twee per jaar. Valt dus wel mee toch? Dit moet natuurlijk wel gevierd worden. Er moest dus een nummer 100 komen. Wat het gaat worden? Het zou een Tomos kunnen zijn of een DMF. Hoewel die DMF en het juiste type Tomos moeilijk te vinden zijn. Het zou een BMW K100 kunnen worden of een R100. Maar die zijn zo saai. Misschien een BMW R25 hoewel die nogal aan de prijs zijn.  En zo begon ik een zoektocht naar een Tomos L2. Helemaal onder aan de pagina een plaatje van een Tomos. En waar kom ik dan uiteindelijk mee thuis? Een Condor-Puch C50 uit 1958.
 
25-07-2017
Langzaam ben ik tot het besef gekomen dat de brommertijd voor mij allang voorbij is. Dus besloten om maar weer afscheid te nemen van mijn nummer 100. Er was geen band ontstaan in de maanden dat hij onder een laken stond te wachten op een ritje. Het was leuk om zo'n bijzondere brommer even in huis te hebben gehad. Hij is nu in Drunen terecht gekomen bij de enthousiaste nieuwe eigenaar. Ga mij nu concentreren op mijn Deuce en Pan.
 
23-04-2017
Speciaal voor jullie heb ik de geschiedenis van deze opmerkelijke brommer nog even herschreven. De oude versie staat nog op de site van de Condorclub Holland.

<<< Tik maar op de plaat.
 
22-04-2017
Goed, de Tomos werd dus een Condor Puch. Daar heb ik er verschillende van gehad totdat ik de hele verzameling verkocht. Dit exemplaar kon ik niet laten staan tijdens mijn zoektocht naar een Tomos. Zo te zien helemaal opgeknapt en de prijs was redelijk. Hij komt bij Simon Schram vandaan. Een bekende motorhandel in Wolvega. Daar heeft hij jaren gestaan. Nadat ik de banden had opgepomt dacht ik hem even te starten. Zal wel een hele klus worden na drie jaar staan. Banden even opgepompt. Benzinekraan open en een paar keer rondtrappen. Je weet maar nooit. Toen even flink trappen en hoppa, vrooom. Lopen. KIjk, dat vind ik nu leuk. Met andere woorden, ik hoef er eigenlijk niets aan te doen. Gewoon rijden. Jaren geleden maakte ik een pagina over de Zwitserse stiefbroertjes van Puch. Tik maar HIER.
 
 
 
 
 
 
 
20-04-2017
Dingen gaan zoals ze gaan. Mijn honderdste benzineslurper kwam in zicht en ik besloot dat dat dan mijn eerste vervoersmiddel moest worden. Ik ging op zoek naar mijn eerste brommer, een Tomos L2 of L3 en natuurlijk liep ik tegen wat anders op. Weer een Condor. Dit maal een Condor-Puch uit 1958. In een lekker kleurtje.

Wordt mijn 100 ste weer het begin van een verzameling?

Hieronder staat de Tomos die ik zocht maar het niet werd. Verschil is eigenlijk niet noemenswaardig. OK kleurtje is anders en er zitten kastjes onder de bagagedrager.
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages